Mestské pláže žijú kultúrou aj športom

Novým trendom veľkých európskych miest je budovanie mestských pláží, ktoré ponúkajú návštevníkom viaceré možnosti aktívneho či pasívneho oddychu. Nielen Bratislava, ale už aj Košice sa pripojili k tomuto trendu. Ich obyvatelia, ale aj návštevníci týchto slovenských metropol tak majú možnosť tráviť príjemné letné chvíle na pláži podľa svojich predstáv.

02.08.2013 16:00
film Hon Foto:
V piatok premietne bratislavský Bažant Kinematograf film Hon.
debata

Okrem športového vyžitia alebo relaxu sa možno zúčastniť aj na rôznych zaujímavých aktivitách. Tých, ktorí chcú zhodiť pár kíl navyše, potešia hodiny obľúbenej zumby, ale aj iných, menej tradičných foriem cvičenia. Nechýbajú ani hodiny jogy. Cez víkend sa tu rozhýbu a zabavia aj tí najmenší. Počas soboty a nedele sa totiž v čase od 15.00 do 17.00 deťom venujú pohyboví odborníci, ktorí precvičujú gymnastiku a tanečné kroky.

Filmových fanúšikov určite poteší Bažant Kinematograf, v rámci ktorého sa takmer každý večer od 21.00 premieta overená filmová klasika, zabehnuté domáce i svetové kinohity, klubové lahôdky, ale aj horúce filmové novinky. Napätie ovládne filmové plátno v piatok 2.augusta počas dánskeho thrilleru Hon. V sobotu sa bude premietať vynikajúci francúzsky film Nedotknuteľní, ktorý slávil aj komerčné úspechy a rozhodne sa ho oplatí vidieť. V nedeľu si diváci môžu pozrieť Rumový denník. Nový premietací týždeň sa začína v stredu 7.augusta, a to klasikou Casablanca s Humphreym Bogartom a Ingrid Bergmanovou.

Zaujímavé filmy ponúka aj košický kinematograf. V piato si možno pozrieť k belgickú snímku Hasta la vista, v sobotu dnes už legendárny film Monty Pythons: Život Briana a týždeň uzavrie Rumový denník s Johnym Deppom. Po pondelňajšej prestávke si v utorok prídu na svoje milovníci skupiny Doors vďaka dokumentu The Doors – When You're Strange a v stredu by mala na tvárach divákov vyčariť úsmev česká komédia Perfect Days.

Tí, ktorých facinujú vzdialené kraje a túžia o nich zistiť viac, si prídu na svoje vďaka cestovateľskému večeru na bratislavskej pláži v nedeľu o 20.00. Vďaka podujatiu organizovanému cestovou kanceláriou Bubo sa návštevníci prenesú do Nepálu, Bhutánu, Sikkimu a Darjeelingu. V prípade, že by tieto prednášky niekoho inšpirovali k cestovaniu, určite príde vhod aj možnosť utorkovej konverzácie v angličtine na bratislavskej pláži. Téma tej tohtotýždňovej je veľmi príjemná – sú ňou rozprávky. Možnosť oprášiť si angličtinu majú aj návštevníci košickej pláže. Vstup na bratislavskú Magio pláž je bezplatný, košická sa nachádza v areáli Na jazere, do ktorého sa platí vstupné vo výške jedného eura. Cvičenia s lektormi, kinematograf či účasť na debatách sú zadarmo.

debata chyba
Viac na túto tému: #magio pláž #Bažnat kinematograf #Led Zeppelin