Michael J. Fox si zahrá televíznu hviezdu s parkinsonom

Môže byť na živote s Parkinsonovou chorobou niečo zábavné? Na túto otázku divákom televíznej stanice NBC už čoskoro odpovie kanadský herec Michael J. Fox, ktorý dostal hlavnú úlohu v pripravovanom komediálnom seriáli. Herec v ňom chce ukázať realitu, ale aj humor v každodennom živote človeka trpiaceho Parkinsonovou chorobou.

04.08.2013 16:00
Michael FOX Foto:
Michael J. Fox v pripravovanom seriáli.
debata

Mike Henry bol pred piatimi rokmi jedným z najobľúbenejších televíznych spravodajcov v New Yorku, ale po tom, čo mu diagnostikovali Parkinsonovu chorobu, sa rozhodol odísť z práce, aby sa mohol naplno venovať svojej rodine. Teraz však začína uvažovať o návrate a jeho bývalý šéf ho napokon presvedčí, že je to správne rozhodnutie. Mikova rodina prijme na jeho prekvapenie túto správu s radosťou. Pre jeho dospievajúce deti je úľava, že otec bude zasa pravidelne odchádzať z domu. Po boku herca sa v seriáli nazvanom The Michael J. Fox show objaví aj americká herečka Betsy Brandtová, známa z filmu Magic Mike.

Pre Michaela J. Foxa, ktorý s Parkinsonovou chorobou bojuje aj v skutočnom živote, je to prvá hlavná úloha v televíznom seriáli za posledných 13 rokov. Autorom scenára, ktorý čerpá inšpiráciu z Foxových vlastných skúseností, je Sam Laybourne. „Realita Parkinsonovej choroby je taká, že občas je to na smiech a občas do plaču,“ uviedol Michael J. Fox. Podľa jeho slov čierny humor v seriáli nenájdeme, pretože takto sa na svoju chorobu nepozerá. „Na človeku, ktorému sa trasú ruky, nie je nič desivé,“ dodal.

Podľa agentúry ČTK v jednej zo scén napríklad vtrhnú do domu hlavného hrdinu po zuby ozbrojení policajti, pretože roztrasenými prstami omylom vyťukal číslo 911.

Herec známy najmä vďaka účinkovaniu v sci-fi komédii Návrat do budúcnosti, trpí Parkinsonovou chorobou už vyše 20 rokov a na jej výskum založil dokonca aj nadáciu The Michael J. Fox Foundation. Seriál bude mať premiéru 26. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael J. Fox #Parkinsonova choroba #NBC