Universal Pictures pracuje na ďalšej bournovke s Rennerom

Predstaviteľ Jasona Bourna Matt Damon sa v minulosti vyjadril, že by sa vrátil len v prípade, ak bude snímku režírovať Paul Greengrass. Meno režiséra piatej bournovky zatiaľ nie je známe.

05.08.2013 14:00
Jeremy Renner Foto: ,
Jeremy Renner stvárni Aarona Crossa.
debata

Filmové štúdio Universal Pictures začalo pracovať na piatej bournovke. Hlavnú rolu zverili Jeremymu Rennerovi, ktorý rovnako ako v Bourneovom odkaze (2012) stvárni Aarona Crossa. Matt Damon, ktorý v trilógii Agent bez minulosti (2002), Bournov mýtus (2004) a Bournovo ultimátum (2007) zosobnil Jasona Bourna, zmluvu nepodpísal. Herec sa v minulosti vyjadril, že by zvážil návrat, keby sa o réžiu postaral režisér dvojky a trojky Paul Greengrass. Ako však v októbri 2012 povedal pre portál Movieline, to sa podľa neho nestane. Zatiaľ nie je známe, či si v ďalšej bournovke zahrajú aj ostatné hviezdy Bourneovho odkazu, ktorý bol voľným pokračovaním pôvodnej trilógie, ako napríklad Rachel Weisz a Edward Norton.

Prvý zo série akčných trilerov nakrútených na motívy kníh Roberta Ludluma režíroval Doug Liman, ktorého v ďalších dvoch pokračovaniach nahradil spomínaný Greengrass. Tony Gilroy sa podieľal na scenári všetkých štyroch snímok a zatiaľ poslednú aj režíroval. Úlohu scenáristu však tentoraz zverili Anthonymu Peckhamovi, ktorý má na konte snímky ako Nepovedz ani slovo (2001), Sherlock Holmes (2009) alebo Invictus (2009). Universal Pictures sa rozhodli nadviazať na Bourneov odkaz aj napriek tomu, že si vyslúžil zmiešané reakcie. Film síce rozhodne nebol prepadákom, no aj tak sa mu finančne darilo menej ako predošlým dvom častiam.

debata chyba
Viac na túto tému: #Universal Pictures #Matt Damon #Bourneov odkaz #Edward Norton