Brožová nahradí Vondráčkovú v Hello, Dolly!

Česká herečka Kateřina Brožová bude novou predstaviteľkou titulnej úlohy Dolly Leviovej v muzikáli divadla Nová scéna Hello, Dolly! Klasický broadwayský titul v réžii Milana Lasicu sa od premiéry 27. januára uvádza v troch alternáciách.

17.08.2006 14:00
Wanda Hrycová a Kateřina Brožová (vpravo) Foto:
Herečka Kateřina Brožová (vpravo) vystrieda v hlavnej úlohe muzikálu Hello, Dolly! Helenu Vondráčkovú. Na snímke pri podpise zmluvy s riaditeľkou Novej scény Wandou Hrycovou.
debata

V titulnej úlohe Dolly doposiaľ účinkovali tri herečky – Helena Vondráčková, Helena Krajčiová a Jarmila Hittnerová. Podľa divadla je ale účinkovanie Heleny Vondráčkovej v novej sezóne zatiaľ stále nejasné a preto muselo zabezpečiť obsadenie muzikálu tak, aby sa od septembra mohol bez problémov uvádzať.

„Momentálne nevieme, ako sa celá kauza okolo Heleny Vondráčkovej bude ďalej vyvíjať. V súčasnosti je všetko v štádiu, keď sú podané žaloby a trestné oznámenia. Je predčasné hovoriť, ako sa to celé uzavrie. Každopádne s touto kauzou nemôžeme ohroziť predstavenie Hello, Dolly!, a preto sme sa rozhodli pre ďalšiu alternáciu,“ povedala na stredajšej tlačovej konferencii generálna riaditeľka divadla Wanda Hrycová.

Nápad osloviť herečku Kateřinu Brožovú prišiel podľa Hrycovnej spontánne. Kateřina už má skúsenosti s účinkovaním v muzikáloch v Čechách a do postavy Dolly sa podľa Hrycovej ideálne hodí. So svojou postavou sa pritom musí začať zžívať takmer ihneď. Celé predstavenie by totiž mala naskúšať do začiatku divadelnej sezóny, čo zahŕňa naskúšanie piesní, textov a náročnú choreografiu. Počas skúšobného obdobia sa českej herečke budú individuálne venovať korepetítor, choreograf a herecký pedagóg.

Brožovú ponuka od Novej scény milo prekvapila. „Nie je to až také tradičné, zavítať na Slovensko a do predstavenia, ktoré už beží. Muzikál som už videla, má nádherný text i hudbu a veľmi sa na neho teším,“ povedala. Podľa Wandy Hrycovej sa divadlo rozhodlo v českých „vodách“ zaloviť z niekoľkých dôvodov.

„Dve výborné slovenské alternantky už máme a chceli sme pokračovať v tom, aby jednu Dolly hrala aj česká predstaviteľka. Česko-slovenská verzia predstavenia je veľmi príjemná, pretože režisér Milan Lasica našiel zaujímavé slovné hračky medzi oboma jazykmi. Okrem toho obsadenie českej herečky prináša výrazný efekt aj čo sa týka návštevnosti, pretože slovenskí diváci nemajú až tak veľa možností vidieť českých hercov v divadle, pokiaľ za nimi nevycestujú do Prahy,“ dodala.

debata chyba