V amfiteátri SNG bude koncertovať mladé slovenské trio Nvmeri

Tohtoročná letná novinka, ktorou sú Hudobné stredy v amfiteátri Slovenskej národnej galérie (SNG), bude mať 28. augusta pokračovanie. Čiže v jedinom amfiteátri v hlavnom meste SR naša vrcholná galerijná inštitúcia ponúka okrem filmových projekcií aj koncerty.

25.08.2013 15:00
nvmeri uniques Foto:
Trojica známa aj ako The Uniques teraz vystupuje pod novým názvom Nvmeri.
debata

„Po úspešných koncertoch experimentálnych českých skupín Floex a Dva v poslednú augustovú stredu zahrá slovenské trio Nvmeri, predtým známe ako The Uniques,“ uviedla pre TASR Daša Dúbravová zo SNG.

Nvmeri je latinské slovo pre čísla, pre ktoré má slabosť aj spevák a kapelník rovnomennej skupiny Pišta Kráľovič. Jej príbeh sa začal v roku 2010, keď ešte pod názvom The Uniques vydala debutový album From the Dust. Že bol úspešný, potvrdzuje udelenie ceny za album roka v súťaži Radio Head Awards. Prepracovaný zvuk, gitary s elektronikou, vysoko posadený hlas a The Uniques boli zaujímavým osviežením slovenskej hudobnej scény.

Mladé trio si zahralo aj na festivaloch v Holandsku i v Rakúsku a odišlo na pol roka skúšať šťastie i do Berlína. Po úspešnom začiatku sa prekvapivo premiešalo obsadenie aj zmenil názov na Nvmeri. Na jar tohto roku skupina vydala debutový album Buy Now, na ktorom pracovala rok. Obsahuje 12 pesničiek s celkovým časom hrania vyše 50 minút.

„Nahrávka sa finalizovala v štúdiách Abbey Road. Pretrvávajúca fascinácia kapely hudobnou estetikou 80. rokov v spojení so súčasnou elektronikou sa pretavila do aktuálneho, pre niektorých poslucháčov už teraz najlepšieho domáceho albumu roka 2013,“ dodala Dúbravová.
V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v Berlinke SNG.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Nvmeri #SNG #The Uniques