Superstar 3 bude, bojuje o ňu Markíza a STV

Hoci druhý ročník speváckej súťaže Slovensko hľadá Superstar nezaznamenal také veľké úspechy ako sa očakávalo, momentálne sa na slovenskom televíznom trhu strhol súboj o vysielanie tretej série. Po ohlasovanom záujme Markízy sa do hry vrátila aj verejnoprávna televízia, ktorá vysielala prvé dva ročníky.

24.11.2006 10:39
debata

„Slovenská televízia má záujem aj o vysielanie tretej Superstar. Rozhodne nepovažujeme za šťastný krok prepustenie opcie bývalým riaditeľom STV Richardom Rybníčkom konkurencii,“ uviedol pre Pravda.sk výkonný riaditeľ STV Branislav Zahradník. „Podľa našich informácií televízia Markíza ešte nemá podpísanú zmluvu na tento formát, takže licencia je zatiaľ voľná. My sa ju budeme snažiť získať späť,“ dodal Zahradník.

Zástupkyňa televízie Markíza – vedúca PR TV Markíza Ivana Semjanová však tvrdí: „Ak sa všetko podarí, odvysielame Superstar v roku 2007.“ Hoci pred pár dňami pre Pravdu Semjanová uviedla, že pokračovanie speváckej súťaže zatiaľ Markíza nezískala, situácia sa pravdepodobne vyvíja priaznivejšie pre televíziu zo Záhorskej Bystrice.

„Licenciu sme zatiaľ nekúpili, ale v tejto chvíli rokujú naši právnici so zástupcami spoločnosti Fremantle na konečnej podobe zmluvy,“ vysvetlila Semjanová pre Pravda.sk, čím vlastne naznačila, že Markíza sa s majiteľmi licencie dohodla a ostáva už len podpísať zmluvu a zaplatiť licencovaný projekt. Definitívny verdikt o tom, kto sa ujme nových slovenských speváckych talentov, stále nepadol.

Otázne však je, akú šancu na úspech má toto hľadanie talentov na pokračovanie. Sledovanosť je jedna vec (so slušnými číslami sa môže chváliť aj 3. séria Superstar v Česku na TV Nova), ale kvalita a dopyt po spevákoch, ktorých vyprodukuje ďalšia súťažná reality-šou, je diskutabilná. V každom prípade sa môžu diváci tešiť aspoň na televíznu zábavu. Tretí ročník na Slovensku odvysielaný bude – či už ho kúpi televízia Markíza alebo STV.

debata chyba