Televízny Klan skončil takmer skôr, ako sa začal

Ani mohutné promo a obsadenie známych hereckých tvárí nezabezpečilo novému romantickému seriálu Klan z dielne TV Joj dostatočnú pozornosť divákov. Licencovaný formát, ktorý je adaptáciou úspešného chorvátskeho seriálu Ruža Vjetrova, sa na obrazovke Jojky po prvý raz objavil v nedeľu 1. septembra.

04.09.2013 16:45
Kristína Svarinská Foto:
V seriáli účinkuje aj Kristína Svarinská.
debata (29)

V stredu televízia oznámila, že ho pre „nesplnené divácke očakávania“ z programu bezodkladne sťahuje.

Klan sa slovenským divákom najskôr v prvý septembrový večer predstavil vo forme celovečerného pilotného filmu. Následne ho TV Joj odvysielala aj 2. a 3. septembra, vždy o 17.45. „Výsledky sledovanosti však poukázali na nesplnené divácke očakávania, preto sme sa rozhodli vysielanie seriálu prerušiť,“ stojí v oficiálnom vyjadrení televízie, ktoré médiám poskytla PR manažérka Katarína Nosková.

Klan, v ktorom účinkujú Kristína Svarinská, Patrik Vyskočil, Zuzana Mauréry, Ľubomír Paulovič, Boris Farkaš a ďalší, ale zatiaľ televízia celkom neodpísala. „Vzhľadom na to, že sme presvedčení, že seriál má potenciál, aby zaujal slovenské televízne publikum, podrobíme doteraz nakrútené časti fokusovej analýze a ďalší postup pri adaptácii scenára a produkcii seriálu budeme konzultovať s držiteľom licencie tak, aby sme seriál mohli čo najviac prispôsobiť reáliám slovenského televízneho trhu,“ vraví Nosková.

Nakrúcanie by malo po určitých zmenách pokračovať a Klan by sa tak v aktualizovanej podobe mal divákom predstaviť v budúcom roku.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Klan #Kristína Svarinská #Patrik Vyskočil