Pauhofová ide na MFF v Berlíne ako hviezda!

Mladú slovenskú herečku Táňu Pauhofovú zaradila európska sieť organizácií na propagáciu a export filmov European Film Promotion (EFP) do zoznamu Shooting Stars 2007 - mladých vychádzajúcich hviezd európskeho herectva pre rok 2007.

10.01.2007 18:00
debata

Na zozname figuruje 25 mien mladých nádejných hercov a herečiek z celej Európy. Dvadsaťtriročná Pauhofová sa spolu s nimi zúčastní Medzinárodného filmového festivalu Berlín, ktorý sa uskutoční v dňoch 10. až 12. februára. Jeho cieľom je podporovať kinematografiu a oboznámiť verejnosť s vychádzajúcimi hereckými talentmi.

Zástupkyňou Slovenska na festivale bude práve Pauhofová, ktorej herecká filmografia zahŕňa filmy ako Kruté radosti (2002), za ktorý získala v roku 2003 ocenenie IGRIC, či snímka Kousek nebe (2005). Za posledných 10 rokov otvoril projekt Shooting Stars cestu k medzinárodnej sláve a zaujímavým pracovným ponukám takmer dvom stovkám mladých hercov, vrátane Daniela Craiga, ktorý stvárnil Jamesa Bonda vo filme Casino Royale (2006).

EFP ho zaradilo do zoznamu Shooting Stars v roku 2000. Svojho času sa tejto pocty dočkala aj česká herečka Aňa Geislerová. Tento rok sa organizátori po prvý raz rozhodli zaradiť do zoznamu aj hercov zo Slovenska, Poľska a Rumunska. Vo februári 2006 sa stal Slovenský filmový ústav členom EFP.

debata chyba