Skončí Hilmerová v seriáli pre zlú češtinu?

Anku Šiškovú čaká v seriáli Letisko na TV Prima smrť a Monika Hilmerová bude možno musieť odcestovať na neurčito. Takým spôsobom sa totiž údajne plánujú scenáristi rozlúčiť s postavou právničky Emy, ktorú slovenská herečka stvárňuje v seriáli TV Nova Svetlá pasáže.

25.04.2007 01:31
debata

Podľa českého denníka Aha! pritom nenastal problém v tom, že by sa Hilmerová chcela s úlohou rozlúčiť – nepáči sa však ľuďom z vedenia televízie. Už počas vysielania prvých častí sa objavili kritiky na Hilmerovej slovenčinu. Herečka sa snažila svoj rečový prejav vylepšiť. „Požiadavky pri nakrúcaní seriálu sú oveľa vyššie ako pri filme. Keď som v Česku, snažím sa čo najviac rozprávať po česky. Raz, dva razy do týždňa mám k dispozícii konzultantku, ktorá mi radí s výslovnosťou,“ uviedla Hilmerová. 

Podľa toho, čo uvádzajú české médiá, však ani tieto intenzívne kurzy nebudú stačiť. Postava právničky, ktorú niekdajšia tvár Radošinského naivného divadla stvárnila, by teda v druhej sérii mala odcestovať do Belgicka. „Scenár už je napísaný. Postava Moniky skončí na začiatku druhej série,“ cituje Aha! zdroj zo štábu.

O vyjadrenie sme požiadali aj hovorkyňu televízie Nova Veroniku Smitkovú. Tá nám ohľadom ďalšieho Hilmerovej účinkovania neodpovedala. V seriáli Svetlá pasáže by však aj po odchode Hilmerovej zostala zástupkyňa slovenskej hereckej obce. Ďalšiu z úloh TV Nova zverila Slovenke Andrei Kerestéšovej.

debata chyba