Vraždy v Starom meste pokračujú

Únosy a vraždy mladých ľudí nedajú spávať nielen policajtom v Starom meste, ale ani ľuďom v okolí. Začína sa to mŕtvolou muža vo vagóne vlaku z Prahy a už po krátkom čase je zrejmé, že nejde len o "obyčajnú" vraždu. Nové a akčnejšie šesťdielne pokračovanie Kriminálky Staré mesto v hlavných úlohách so Zuzanou Fialovou, Sašom Rašilovom a Milanom Lasicom sa začína od štvrtku na Jednotke.

24.10.2013 05:00
kriminalka stare mesto Foto:
Zuzana Fialová (na snímke s Milanom Kňažkom) získala za úlohu v Kriminálke Staré mesto uznanie na ukrajinskom festivale.
debata

Dán len konzultantom

Dominik Dán, ktorý spolupracoval na námetoch aj na scenári šiestich dielov druhej série, ale iba ako odborný konzultant, priznáva, že hoci je príbeh vymyslený, skladá sa z reálnych prvkov a skutočných pracovných postupov. Okrem neho prispel radami aj generál vo výslužbe a bývalý šéf Vojenskej spravodajskej služby v Českej republike Andor Šándor.

Seriál je vo veľkej miere postavený na známych tvárach. Zuzana Fialová v role nadporučíčky Zuzany Krauzovej získala pochvalu aj zo zahraničia. Uznanie za jej herecký výkon v seriáli jej vyslovila v septembri porota na festivale BMECTE v krymskej Jalte.

Okrem nej, Milana Lasicu, Borisa Farkaša, Petra Šimuna, Marka Igondu alebo Dušana Kaprálika sa do pokračovania dostali aj nové tváre. Ide napríklad o spomínaného Sašu Rašilova alebo hercov Jana Kanyzu, Rebeku Polákovú a Milana Kňažka.

Záplavy prácu sťažili

Vyše 50 dní nakrúcania sa tentoraz rozšírilo z Bratislavy tiež do Prahy či Brna. Aj samotná dejová zápletka a herecké obsadenie naznačujú, že pátranie po stopách zločinca bude prebiehať v spolupráci s našimi českými susedmi. Seriál dokonca na Českej televízii už stihol absolvovať svoju premiéru, na slovenských obrazovkách ho však diváci uvidia po prvýkrát. Či bude úspešný ako jeho prvá séria, ktorú videlo pred troma rokmi na Jednotke a ČT 1 spolu osem a pol milióna divákov, je zatiaľ otázne.

Prácu na „Kriminálke“ sťažovali záplavy, štáb musel nakrúcať aj počas záplav v bratislavskom prístave. V Prahe sa z toho dôvodu dokonca niekoľkokrát menila lokácia nakrúcania. Seriál bude Jednotka vysielať šesť štvrtkov za sebou. Ako sľubujú filmári, v dvojke bude podstatne viac napätia, nedôvery, akčnosti a postavy nebudú také jednoznačné ako v prvej sérii. Zhodnotiť to môžete už vo štvrtok o 20.20 h.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kriminálka Staré mesto #Zuzana Fialová #Dominik Dán