Sylvester Stallone vystavuje v Petrohrade obrazy

Americký herec Sylvester Stallone vystavuje obrazy v ruskom Petrohrade. Výstava s názvom Sylvester Stallone. Art. 1975 - 2013 sa koná v Ruskom štátnom múzeu a obsahuje maľby, ktoré známy herec vytvoril za ostatných 40 rokov.

29.10.2013 07:00
sylvester stallone Foto:
Radšej by som bol maliarom než hercom, povedal na vernisáži výstavy svojich obrazov hollywoodsky akčný hrdina Sylvester Stallone.
debata

Na otvorení Stallone povedal, že ak by si mohol vybrať, radšej by život prežil ako maliar než ako herec. „Myslím, že som oveľa lepší maliar ako herec. Je to oveľa osobnejšie a môžem si tak robiť, čo chcem. Ako herec musím často hrať konkrétnu úlohu. Nemôžete hovoriť toľko, koľko by ste chceli,“ prezradil herec, ktorý do Ruska priviezol 36 svojich diel.

Riaditeľ múzea Vladimir Gusev považuje Stalloneho za skutočného umelca. „Jeho maľby ukazujú charakter vášnivého človeka. Je skutočným umelcom,“ povedal.

Šesťdesiatsedem­ročný Sylvester Stallone sa preslávil najmä vďaka kultovým sériám filmov Rocky a Rambo. Okrem toho si zahral aj v snímkach ako Kriminál (1989), Tango a Cash (1989), Cliffhanger (1993), Sudca Dredd (1995) či The Expendables (2010) a Expendables 2 (2012). Ešte predtým, ako sa vydal na hereckú dráhu, študoval umenie a vystavoval aj vo Švajčiarsku či v Miami.

Stalloneho výstava v Petrohrade potrvá do konca novembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #Hollywood #Sylvester Stallone #Petrohrad #maliar