Vo filme o Milade Horákovej si zahrajú Roden aj Issová

V pripravovanej snímke o Milade Horákovej s jednoduchých názvom Milada sa predstavia Karel Roden a Klára Issová. Oznámil to český producent David Mrnka.

04.11.2013 07:00
Karel Roden Foto:
Karel Roden.
debata

Roden stvárni komunistického vyšetrovateľa a Issová zas Horákovej sestru. Meno hlavnej zahraničnej herečky, ktorá zosobní samotnú Horákovú, však naďalej nie je známe.

Mrnka minulý mesiac odštartoval na internete zbierku, prostredníctvom ktorej by rád získal milión českých korún (v prepočte takmer 39-tisíc eur) na nakrútenie tohto filmu. Donútili ho k tomu problémy s financovaním snímky, ktoré pretrvávajú už šesť rokov. Prispievateľom producent sľúbil okrem iného scenár filmu s podpismi predstaviteľov hlavných hrdinov. Mrnka má okrem financií problém aj s obsadením hlavnej postavy. Pôvodne mala Horákovú stvárniť Kate Winslet, druhou kandidátkou bola Maggie Gyllenhaal a nakoniec Vera Farmiga. Všetky tri však nakoniec od projektu odstúpili.

Plány nakrútiť príbeh zavraždenej političky Milady Horákovej zverejnil Mrnka už v roku 2007. Pomocnú ruku mu vtedy podala aj Horákovej dcéra Jana Kánská, ktorá spolu s manželom filmárom ponúkla aj vzácne rodinné podklady.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Roden #Milada Horáková #Klára Issová