Na budúci rok príde do kín dokument o Demitrovi

V roku 2014 uvedú do kín biografický dokument 38 o slovenskom hokejistovi Pavlovi Demitrovi. Film fanúšikom priblíži životný príbeh skvelého športovca, kapitána Slovenska na svetovom šampionáte 2011 v Bratislave a Košiciach.

06.11.2013 07:00
Demitra
Pavol Demitra
debata

Producentom snímky 38, ktorá vzniká za účasti a podpory Demitrovej manželky Majky, je Dano Dangl. Nakrúcalo sa aj v ruskom Jaroslavli, kde hokejista s ďalšími hráčmi Lokomotivu tragicky zahynul v septembri 2011.

„Tím, ktorý na tvorbe dokumentu pracuje, spája jediná myšlienka – vzdať úprimnú poctu Paľovi, jeho životu, rodine, talentu aj jeho športovým fanúšikom,“ vyjadril sa Dangl. „Spoločne s producentmi filmu prinášame fanúšikom unikátny dokument o človeku, ktorý v jednom momente dokázal spojiť doslova celé Slovensko. A to je nielen v dnešnej dobe nesmierne vzácne,“ doplnila brand manažérka značky Corgoň Naďa Kacera.

Číslo 38 nosil Pavol Demitra na drese od roku 1996, keď si ho prvý raz vybral z kolekcie v Grand Rapid Griffins a stalo sa súčasťou jeho hráčskej slávy v NHL, KHL aj slovenskej reprezentácii. Demitra tragicky zahynul pri páde lietadla Jak-42 na letisku Tunošna pri Jaroslavli. Pri tragédii zahynulo 43 členov klubu Lokomotiv.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Demitra #Naďa Kacera