Ďalšie Hviezdne vojny prídu do kín na Vianoce 2015

Siedmy diel filmovej sci-fi ságy Hviezdne vojny pôjde do kín 18. decembra 2015. Oznámilo to štúdio Disney.

10.11.2013 16:00
Star-Wars Foto:
Hviezdne vojny prídu v novom pokračovaní do kín na Vianoce 2015.
debata

Štúdio kúpilo vlani za štyri miliardy dolárov (asi 3 miliardy eur) produkčnú spoločnosť Lucasfilm tvorcu Hviezdnych vojen Georgea Lucasa. Súčasne prisľúbilo, že natočí najmenej ďalšie tri diely Hviezdnych vojen.

Od uvedenia prvého filmu v roku 1977 utŕžilo šesť snímok o Hviezdnych vojnách na celom svete vyše 4,4 miliardy dolárov (asi 3,3 miliardy eur). Uvedenie nového filmu pred Vianocami 2015 je odklonom od doterajšej tradície, keď predchádzajúce filmy série prichádzali do kín vždy v lete.

Režisér J. J. Abrams začne nakrúcať film zatiaľ nazvaný Star Wars: Episode VII (Hviezdne vojny: Epizóda VII) na budúci rok na jar v britských štúdiách Pinewood. Abrams je známy filmami ako Star Trek, Star Trek: Do temnoty či Mission: Impossible 3.

Zatiaľ nebolo oznámené, kto bude vo filme hrať. Ale produkcia už rokovala o možnosti, že by sa v ňom objavili predstavitelia hlavných rolí z pôvodnej série Mark Hamill, Carrie Fisherová a Harrison Ford.

Scenár s Abramsom píše Lawrence Kasdan, ktorý sa podieľal už na druhej a tretej snímke zo série o Hviezdnych vojnách. Z projektu už odstúpil iný scenárista, držiteľ Oscara Michael Ardnt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sci-fi #Hviezdne vojny #Disney