Asterix pritiahol do kina skoro 26 tisíc divákov

Nová rodinná komédia Asterix a Olympijské hry pritiahla do kín počas prvého víkendu od slovenskej premiéry 25 952 divákov. Na Slovensku ju po prvý raz uviedli vo štvrtok 31. januára, presne v deň celosvetovej premiéry.

04.02.2008 16:19
Adriana Sklenaříková-Karembeu Foto:
Adriana Sklenaříková-Karembeu na premiére filmu Asterix a olympijské hry.
debata

Nový film o obľúbenej dvojici Asterixovi a Obelixovi v návštevnosti približne trojnásobne prekonal predchádzajúce dve snímky. Prvú časť trilógie Asterix a Obelix kontra Cézar (1999) videlo počas premiérového víkendu 8 486 divákov. Film Asterix a Obelix: Misia Kleopatra (2002) si prišlo pozrieť 7 017 divákov.
 
O réžiu komédie Asterix a Olympijské hry sa postarali Thomas Langmann a Frédéric Forestier. Asterix (Clovis Cornillac) a Obelix (Gérard Depardieu) sa vracajú v príbehu plnom športového zápolenia medzi Galmi a ich súpermi z celého sveta. Popritom všetkom sa odvážny mladý Gal Lovestorix vášnivo zaľúbi do gréckej princeznej Iriny.

Spolu s Asterixom a Obelixom a za pomoci ich čarovného elixíru sa vydá do Grécka s cieľom vyhrať nielen Olympijské hry, ale aj srdce princeznej Iriny. Stretáva sa tu však so zlomyseľným Brutom, synom Cézara, a jeho armádou, ktorá je, zdá sa, silným súperom. Vo filme si zahrali aj hviezdy ako Alain Delon, Jean-Pierre Cassel, Adriana Sklenaříková-Karembeu, Zinédine Zidane alebo Michael Schumacher.

debata chyba