Rážovi sa nikto zo súťažiacich nepáčil, no muzikál bude bomba + VIDEO

Už najbližšiu nedeľu odštartuje na obrazovke televízie Markíza šou Elán je Elán, v ktorej sa predstaví šestnásť spevákov a bude bojovať o hlavnú výhru - dvojtýždňový pobyt v muzikálovej a dramatickej akadémii Guildhall aj hlavné úlohy v novom muzikáli. To všetko pod dozorom členov legendárnej slovenskej kapely a moderátora Vila Rozborila.

19.02.2008 13:29
Jožo Ráž
Spevák Jožo Ráž na tlačovej konferencii šou Elán je Elán.
debata

„Bolo ľahké zaujať vedenie televízie, keď niekto prišiel s nápadom na Elán. Divím sa, že niekoho to nenapadlo už skôr, pretože projekt s Elánom je odsúdený na úspech. Verím, že v tomto sa nemýlim,“ uviedol pred novinármi na tlačovej konferencii autor myšlienky projektu a tiež jeho moderátor Vilo Rozboril. „Pre mňa ide o súťaž až v druhom rade, predovšetkým to však chápem ako možnosť prezentovať dobrú slovenskú pesničku na obrazovke. Šou Elán je Elán bude oslava elánistickej muziky,“ dodal Rozboril, ktorý sa priznal, že sledoval aj iné televízne projekty, no vždy mu prekážalo, že to nie sú hity jeho generácie. „Pesničky, ktoré počúva moja dcéra, ma až tak nezaujali, no tento projekt je srdcovka. Ide o skladby, na ktorých som vyrastal.“

Pesničky od Elánu budú počas deviatich súťažných večerov prezentovať speváci zo Slovenska i Česka. Tvorcovia relácie spoločne s členmi Elánu ich vybrali na kastingoch v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach aj v Prahe. Hoci do najužšieho výberu sa dostalo šestnásť uchádzačov, medzi nimi napríklad aj herci Kamil Mikulčík a Viliam Csontos či účastník druhej Superstar Martin Krausz a súťažiaci z relácie Môj najmilší hit Otto Kollmann, lídrovi Elánu Jožovi Rážovi sa nikto nepáčil. „Mňa sa ani nepýtajte. Mne sa nepáčil nikto,“ zhodnotil sucho. „Nevedia texty, necítia rytmus, nevedia nič, len si myslia, že budú hviezdy a že budú dobre zaplatení. Ale to je životný omyl takmer všetkých obyvateľov Československa,“ dodal Ráž, ktorý naveľa priznal, že ho predsa len oslovila jedna uchádzačka z Prahy.

Možno práve ona sa objaví v hlavnej úlohe muzikálu, ktorý stojí na konci cesty súťažiacich v šou Elán je Elán. Podľa Jána Baláža pôjde predovšetkým o nové pesničky. „Je to muzikál o histórii Elánu, ale svojich dvojníkov nehľadáme,“ vysvetlil. Premiéru muzikálu plánujú autori hudby spoločne s televíziou Markíza v Slovenskom národnom divadle. Jožo Ráž doplnil, že predovšetkým pôjde o rockový muzikál a že bude bombový. Na otázku, či ide o niečo v duchu slávneho a navštevovaného muzikálu o švédskej skupine Abba, ktorý mohli vidieť aj slovenskí fanúšikovia minulý rok, sa ohradil. „Rozhodne nie. Ten muzikál o Abbe bol príšerný. Po prvej polovici som mal pocit, že zaspím.“

Podľa toho, ako sa spevák Elánu tváril pri ukážkach výkonov jednotlivých súťažiacich, sa hádam diváci ospalého Ráža v priamom prenose nedočkajú. Členovia skupiny Elán budú každý týždeň pôsobiť v úlohe porotcov a pomáhať im bude aj špeciálny hosť. „Príde napríklad Karel Gott, Ivan Mladék alebo Bolek Polívka,“ prezradil Baláž. „Samí super ľudia. Myslím, že sa bude dať zabaviť,“ dodal Ráž.

Šou sa bude nakrúcať v priestoroch bratislavského PKO, pričom lístky budú dostupné aj pre verejnosť. O réžiu sa postará Jeffo Minařík, choreografiu programu má na starosti Šárka Ondrišová.

Spevák Jožo Ráž na tlačovej konferencii šou...
Spevák Jožo Ráž na tlačovej konferencii šou...
+2Členovia skupiny Elán na tlačovej konferencii -...
debata chyba