Vášáryová: Vďaka seriálom! Herci sa učia, majú fanúšikov a filmujú

"Patrím do filmárskej rodiny, film ma živí už veľmi dlho, od mojich sedemnástich rokov. Som veľmi rada, že na Slovensku sa opäť začalo nakrúcať," prezradila pre Pravda.sk slovenská herečka Emília Vášáryová. Členka Slovenskej televíznej a filmovej akadémie tiež podotkla, že za druhý dych vďačí kinematografia aj seriálom.

21.04.2008 06:00
Emília Vášáryová Foto:
Herečka Emília Vášáryová je členkou Slovenskej filmovej a televíznej akadémie.
debata

„Seriály sú teraz veľmi v móde, no vďakabohu aj za to. Mladí talentovaní herci dostávajú príležitosť hrať, učia sa pohybovať pred kamerou, zbierajú skúsenosti. Ľudia ich začínajú spoznávať a tiež sa dostávajú do oka filmárom,“ myslí si Vášáryová, ktorá sama stvárňuje jednu z hlavných postáv v seriáli Ordinácia v ružovej záhrade. Seriálový ošiaľ si vraj už stihla uvedomiť aj v divadle.

„Niektorí naši mladí herci majú obrovskú popularitu práve vďaka seriálom. Ľudia za nimi začali chodiť aj do divadla. Šanca na to, aby neskôr začali chodiť za nimi aj do kín je preto stále vyššia,“ hovorí stále krásna herečka, ktorá nedávno dokončila nakrúcanie s režisérom Janom Hřebejkom a pred pár týždňami mala premiéru hra Dom v stráni.

Rolu šory Anzuly mala Vášáryová hrať už pred rokmi v televízii, vtedy sa však na poslednú chvíľu nakrúcanie zrušilo. Dnes sa teší, že sa k nej táto postava dostala. „Je to dobre napísaná postava, je veľmi živá, hoci je náročná. Som tiež rada, že som sa mohla objaviť konečne aj v slovenskej hre. Posledné roky ma pôvodná slovenská tvorba v divadle akosi obchádzala, takže toto je po dlhom čase prvá domáca hra, v ktorej hrám,“ vysvetľuje Vášáryová, ktorá vraj v najbližších mesiacoch žiadne nové projekty nechystá.

„Do leta nebudem robiť nič, musím si odpočinúť. Mám za sebou dvojročné hektické obdobie a v našom povolaní je treba sa občas aj zastaviť. Dúfam, že sa mi to podarí.“

Herečka Emília Vášáryová sa veku nebráni a...
Emília Vášáryová a Marián Geišberg si spolu...
+3Herečka Emília Vášáryová je členkou Slovenskej...
debata chyba