Muzika boduje, videlo ju za víkend vyše štyritisíc divákov

Návštevnosť slovenských filmov v kinách nebýva práve najväčšia. Dielo režiséra Juraja Nvotu, snímka Muzika ovenčená deviatimi filmovými cenami Slnko v sieti, má však veľké šance stať sa svetlou a pozitívnou výnimkou. Za prvý víkend ju videlo viac ako štyritisíc divákov.

23.04.2008 06:00
Táňa Pauhofová a Ľuboš Kostelný - Muzika Foto:
Táňa Pauhofová a Ľuboš Kostelný stvárnili v Muzike ústredné postavy.
debata

Podľa Natálie Bokníkovej – PR manažérky filmu Muzika ide o najlepší výsledok slovenského projektu v tomto storočí. Presný počet ľudí, ktorí si zakúpili vstupenky do kina na slovenský film v hlavných úlohach s Ľubošom Kostelným, Táňou Pauhofovou či Janou Oľhovou, bolo 4261. Tvorcovia dúfajú, že toto číslo ´dalej porastie v nasledujúcich dňoch.

Muzika tiež dočkala ďalšej pocty v podobe pozvania do súťaže v rámci 43. Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary, ktorý sa koná 4.- 12. júla 2008. Je to už druhý spoločný film režiséra Juraja Nvotu a producenta Mariana Urbana, ktorý by sa mohol predstaviť na MFF Karlove Vary – v roku 2003 bol film Kruté radosti uvedený v hlavnej súťaži a následne pozvaný na desiatky medzinárodných filmových festivalov na štyroch kontinentoch.

debata chyba