John Deacon nechce spolupracovať na snímke o Freddiem Mercurym

Britský hudobník a bývalý basgitarista kapely Queen John Deacon nechce spolupracovať na pripravovanom biografickom filme o zosnulom lídrovi formácie Freddiem Mercurym. V rozhovore pre americký magazín Rolling Stone to potvrdil 66-ročný gitarista skupiny Brian May. "Viem, že John čítal scenár, schválil ho, ale nechce sa na filme podieľať," uviedol.

18.12.2013 09:00
Freddie Mercury Foto:
Freddie Mercury
debata (4)

V pripravovanej snímke Mercuryho stvárni britský herec Ben Whishaw. May je s výberom spokojný. „Je výborný herec, je to ten správny materiál, pretože jeho tvár ešte nie je tak veľmi známa, ale má medzinárodnú úroveň,“ vyjadril sa.

Režisérom filmu bude Dexter Fletcher, o scenár sa postará Peter Morgan. Dej snímky sa bude sústrediť najmä na Mercuryho pôsobenie v skupine Queen, pričom vyvrcholí legendárnym vystúpením formácie na podujatí Live Aid v roku 1985. Posledné dni speváka či spojitosť s AIDS vo filme spomínať nebudú. Snímka bude obsahovať aj piesne ako Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are the Champions, Another One Bites The Dust a You’re My Best Friend. Názov ani dátum premiéry zatiaľ nezverejnili.

Freddie Mercury je považovaný za jednu z najvýznamnejších osobností hudobného priemyslu. Magazín Rolling Stone ho vo svojom rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias zaradil na 18. miesto a čitatelia magazínu Classic Rock ho v ankete označili za najlepšieho rockového speváka všetkých čias. Extravagantný hudobník s hlasovým rozsahom štyri oktávy zložil mnohé hity kapely Queen, ako napríklad Killer Queen, Somebody to Love, Don't Stop Me Now alebo Crazy Little Thing Called Love. Mercury zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa 45 rokov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Ben Whishaw #Fredie Mercury #Queen #John Deacon #Brian May