Rok 2013 v kultúre: Hercule Poirot opäť ožije

Takmer 40 rokov po tom, čo Agatha Christie krátko pred svojou smrťou pochovala Poirota vo svojej knihe Opona, belgický detektív opäť ožije v novom románe. Postará sa o to britská spisovateľka a poetka Sophie Hannahová, ktorá pre tento krok získala požehnanie dedičov.

30.12.2013 05:47
Hercule Poirot Foto: ,
V britskom TV seriáli detektíva Poirota stvárnil herec David Suchet. V novinke podľa Sophie Hannahovej sa už zrejme neobjaví.
debata

Na knihe už začala pracovať a podľa rozhovoru, ktorý poskytla maďarskému portálu terasz.hu, by sa novinka s Herculom Poirotom v hlavnej úlohe mohla k čitateľom dostať v septembri budúceho roka. Dej novej knihy by mal byť zasadený do obdobia medzi dvomi svetovými vojnami, konca 20. rokov minulého storočia. Viac však zatiaľ vydavateľstvo ani autorka neprezradili. Sľubujú, že Poirot bude v novinke riešiť diabolský vražedný plán a chcú prilákať aj čitateľov, ktorí doteraz knihu od Agathy Christie nemali v ruke. Poirotovi tentoraz nebude pomáhať jeho priateľ a spoločník kapitán Hastings ani šéfinšpektor Japp.

Je pravdepodobné, že kniha sa dočká aj filmového alebo televízneho spracovania. V ňom sa však zrejme už neobjaví aktuálny predstaviteľ Poirota David Suchet. Povedal to v rozhovore pre Yorkshire Post.

Podľa vyjadrení dedičov slečna Marplová zrejme nebude nasledovať prípad Poirota a je možné, že Hannahovej kniha bude nadlho jedinou, v ktorej sa Poirot vráti na scénu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Agatha Christie #Hercule Poirot #Sophie Hannah