Bellucci aj Deneuve - Francúzi z nich urobili najhoršie herečky

Veľké hviezdy Monica Bellucci a Catherine Deneuve patria medzi tých, ktorým boli v predvečer stredajšieho štartu filmového festivalu v Cannes udelené tohtoročné recesistické "anticeny" francúzskeho filmu s názvom Gérard.

15.05.2008 08:25
Monica Bellucci Foto:
Talianka Monica Bellucci je najhoršou herečkou už druhýkrát.
debata
Gérarda za najhorší film dostala snímka Asterix a olympijské hry režiséra Thomasa Langmanna. Vo Francúuzsku žijúcej talianskej
Francúzska legenda herectva a krásy - Catherine...
Catherine Deneuve Francúzska legenda herectva a krásy - Catherine Deneuve.

kráske Belllucci bol prisúdený „Gérard ženskej beznádeje“ za výkon vo filme Druhý dych. „Gérrada mužskej beznádeje“ získal Franck Dubosc za stvárnenie barda Trubadixa vo filme o Asterixovi. Bellucci pritom Gérarda dostala už minulý rok – a to ako „najhoršia herečka, ktorá ešte nespala…ééé…ne­nakrúcala s Lucom Bessonom“.

Cena pore Catherine Deneuve je dosť krutá – z jej názoru vyplýva, že k nej herečka prišla bez vlastného pričinenia. Je to totiž Gerárd pre herečku, ktorú novinári oslovujú slečna, zatiaľ čo vyzerá ako babička.

Zvláštne uznanie a Gérarda si paradoxne vyslúžil aj minuloročný víťazný film z Cannes – rumunské dielo 4 mesiace, 3 týždne, 2 dni.

„Ceny“, ktoré sú obdobou amerických Zlatých malin, boli tento rok vyhlásené tretíkrát. Rozhoduje o nich porota zložená z novinárov popredných parížských novín a časopisov. Majú podobu zlatistej tvárnice.

debata chyba