Depp oslavuje 45 rokov, s Burtonom chce znovu strašiť

Krvilačný holič Sweeney Todd, výstredný majiteľ čokoládovej továrne Willy Wonka, bizarný režisér Ed Wood alebo nešťastný Nožnicovoruký Edward. To sú postavy, ktoré vo filmoch režiséra Tima Burtona ožili vďaka hercovi Johnnymu Deppovi. V pondelok oslávi 45 rokov. Podľa najnovších správ sa zdá, že by k šiestim filmom, ktoré doteraz spolu nakrútili, mohol v budúcnosti pribudnúť aj siedmy.

07.06.2008 10:44
Johnny Depp Foto:
Čo by to boli za MTV Movie Awards, aby Johnny Depp nedostal cenu. Tentoraz ssi ju odniesol za najlepší komediálny výkon.
debata

Depp by sa s Burtonom mal opäť spojiť v pripravovanom projekte Dark Shadows. Pôjde o filmovú verziu vyše 1 200–dielneho seriálu, ktorý sa v druhej polovici šesťdesiatych rokov vysielal v USA. Strašidelná „telenovela“ plná bosoriek, vlkolakov, zombies, čarodejníkov alebo upírov patrila medzi obľúbené Deppove seriály. Nechýbalo v nej ani cestovanie v čase, nielen do minulosti, ale aj do budúcnosti.

Hlavnou postavou seriálu sa postupne stal Barnabas Collins. Takmer dvestoročného upíra nasadili tvorcovia do seriálu po tom, čo mu začala klesať sledovanosť – až okolo dvestej epizódy. Diváci si Collinsa tak obľúbili, že namiesto plánovaného krátkeho pôsobenia v niekoľkých častiach zostal v Dark Shadows až do konca.

„Barnabasom Collinsom som bol mimoriadne posadnutý. Miloval som Barnabasa Collinsa viac, ako som miloval Harlem Globetrotters. Tak veľmi som chcel byť Barnabasom Collinsom, že som sa aj pokúšal česať si vlasy tak ako Barnabas Collins a skúšal som vymyslieť, ako by sa dalo zariadiť, aby som mal tesáky. Mal na mňa naozaj veľký vplyv,“ povedal Depp v rozhovore spred desiatich rokov, uverejnenom na stránke splicedonline. com.

Deppova produkčná spoločnosť Infi nitum–Nihil sa na projekte spojí so štúdiom Warner Bros. Práva kúpili už vlani v lete a Depp by mal film produkovať. Či si v ňom naozaj aj zahrá, zostáva zatiaľ otvorené.

Potvrdených je niekoľko iných filmov. Depp si zahrá napríklad v dobrodružnom fantasy Terryho Gilliama The Imaginarium of Doctor Parnassus. V tomto filme mal pôvodne účinkovať Heath Ledger, po jeho tragickej smrti sa rozhodlo, že jeho postavu stvárnia hneď traja herci – Depp, Jude Law a Colin Farrell.

Deppa mnohí zaregistrovali koncom osemdesiatych rokov vďaka úlohe v kriminálnom seriáli 21 Jump Street. Herca, ktorý so speváčkou Vanessou Paradisovou a ich dvomi deťmi žije vo Francúzsku, obsadil aj Emir Kusturica (Arizona Dream, 1991), Jim Jarmusch (Mŕtvy muž, 1995), Roman Polanski (Deviata brána, 1999) alebo Marc Forster (Hľadanie Krajiny– Nekrajiny, 2004). Preslávila ho práve spolupráca s Timom Burtonom a v posledných rokoch aj účinkovanie vo filmovej sérii Piráti Karibiku.

Holič Johnny Depp.
Johnny Depp, nominovaný za hlavnú úlohu vo...
+1Manželia Johnny Depp a Vanessa Paradis na...
debata chyba