Hrdinovia z Doby ľadovej prichádzajú do Bratislavy

Štvorica animovaných filmov odohrávajúcich sa v dávnych časoch ľadovej doby si získala srdcia detských divákov po celom svete. Príbehy Mannyho, Diega, Broskynky, a najmä zábavného Sida ožijú aj v Bratislave, a to netradičným spôsobom. Namiesto kinosál si nové dobrodružstvá obľúbených hrdinov môžu návštevníci užiť na špeciálnej ľadovej šou v dňoch 25. a 26. januára.

16.01.2014 12:07
31 doba ladova Foto:
Známe postavičky zaspievajú a zatancujú divákom 25. a 26. januára, a to priamo na ľadovej ploche.
debata

Srstnatý mamut, leňochod a šabľozubý tiger zažili spolu už niekoľko krušných chvíľ. Tentoraz sa vyberú na záchrannú akciu malej mamutky Broskynky, ktorú uniesli zloduchovia. Predstavenia plné tanca, spevu, krasokorčuľovania, svetelných efektov zavíta o pár dní na bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu. Nový príbeh z dielne tvorcov obľúbenej filmovej série poteší nejedného fanúšika slávnej Doby ľadovej.

Preniesť obľúbené postavičky na ľadovú plochu však nebolo vôbec jednoduché. Ako uvádzajú organizátori, výroba masiek zvieratiek, ktoré sa v predstavení objavia, prebiehala pod odborným dohľadom zástupcov spoločnosti FOX, respektíve tvorcov celovečerných animovaných filmov. A výsledok je naozaj kúzelný.

„Účinkovanie v takýchto kostýmoch je naozaj náročné vzhľadom na to, že herci sa v nich musia nielen hýbať, ale aj podávať špičkové korčuliarske výkony. Leňochod  Sid aj mamut Manny majú v kostýmoch nainštalovanú dokonca klimatizáciu. Navyše jedným z členov produkcie je aj kvalitný fyzioterapeut,“ vysvetľujú organizátori.

Predstavenie trvá dve hodiny vrátane dvadsaťminútovej prestávky. Celá produkcia je naložená v 12 kamiónoch a dvoch autobusoch, pričom jeden z kamiónov je určený výlučne na prevoz kostýmu mamuta Mannyho, a to z jednoduchého dôvodu – nič iné by sa tam nezmestilo. Manny je totiž naozaj gigantický: jeho výška je 3,6 metra, šírka 2,5 metra  a dlhý je 4,2 metra.

Návštevníci sa môžu tešiť aj na veľký výber darčekových predmetov, ktoré možno na predstavení zakúpiť v priestoroch štadióna. Tričká, plyšové zvieratká, prívesky a množstvo ďalších vecí dovezie do Bratislavy ďalší kamión.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #doba ľadová #ľadová šou Bratislava #Slovnaft aréna