Chýlková by ku Krausovi do šou nešla, poznajú sa už príliš dobre

Väčšina hercov si v lete užíva divadelné prázdniny. To však nie je prípad Češky Ivany Chýlkovej. V rámci projektu Leto hereckých osobností sa predstaví začiatkom júla aj na Slovensku so známou hrou Absolvent.

12.06.2008 04:00
Ivana Chýlková Foto:
Herečka Ivana Chýlková.
debata

„Hráme to už tri roky, ale každé predstavenie je úplne iné. Nefunguje to tak, že keď nacvičíte hru, tak je hotovo a ďalej sa nič nedeje. To nám nedovoľuje ani herecká profesia,“ myslí si predstaviteľka legendárnej pani Robinsonovej, ktorá je nadšená najmä prístupom režiséra Patrika Hartla. „Jeho víziu ctím a som s ním veľmi spokojná,“ hovorí herečka a podobný kompliment mieri aj na adresu Kryštofa Hádka, ktorý je jej „študentským“ partnerom na pódiu. „Myslím si, že z roka na rok je lepší. Zreje ako víno,“ vysvetľuje Chýlková, ktorá hrá v piatich divadlách a dvanástich predstaveniach súčasne.

Príležitosti na filmovom plátne jej však akosi ubudli. „To je pravda. Vo filme som v poslednom čase veľmi nehrala,“ vysvetľuje sympatická dáma a vzápätí dodáva, že je to vec ponuky. „Čo mám robiť, keď žiadna nepríde,“ zauvažuje. Stagnáciu v tejto oblasti by však už čoskoro mohol zmeniť film Ježibaby. Scenár k nemu napísal opäť Patrik Hartl. „Urobil to pre mňa, Evičku Holubovú a Zuzanu Bydžovskú. Ide o príbeh, trojpoviedkový film o ženách, ktorých príbehy sa v jednom momente pretnú a potom opäť rozdelia. Je to naozaj pekný projekt a mal by sa nakrúcať už v septembri. Ale či sa tak naozaj stane? Uvidíme,“ pokračuje Chýlková.

Hoci zástupcovia českej kinematografie sa sťažujú, že napriek množstvu filmov sa v poslednom čase nenakrúcajú dobré príbehy, herečka to tak čierno nevidí. „Vzniká veľa plytkých príbehov, ale vždy vzniknú aspoň dva filmy, ktoré stoja za to. Také zlé to nie je,“ konštatuje.

Sama si vraj dokáže odtrpieť aj nepodarené filmy. Vďaka za to patrí jej synovi Jáchymovi. „Kedysi som s ním musela chodiť na animáky, ale to som si aspoň pospala,“ vysvetľuje s úsmevom. „Teraz už je to lepšie. Už má desať, naposledy sme teda boli na Let´s Dance 2. Príbeh to bol síce debilný, ale tí ľudia tam krásne tancovali a ja milujem tanec a obdivujem, keď niekto krásne tancuje. Takže v tomto prípade som ani nespala,“ doplnila herečka, ktorá by aj napriek láske k ladným pohybom ponuku z tanečnej súťaže neprijala. „Nedokázala by som to stíhať. Mám naozaj nabitý program.“

Čo robí, keď si v preplnenom rozvrhu nájde pár voľných dní? „Voľný čas u mňa znamená, že si nič neorganizujem. Stále mi niekto niečo plánuje. Veď ja už viem, čo budem robiť 14. septembra o 19.30,“ žartuje Chýlková. „Počas jedného letného mesiaca prázdnin si neplánujem vôbec nič. Všetko nechávame na spontánnosti. Občas sa s Honzom len tak mátožime po byte, sem-tam sa donútime vybehnúť niekam na obed alebo na večeru so známymi, s ktorými sme sa dohodli. To je asi jediné, čo dokážeme organizačne urobiť. A potom sa zase rozpadneme každý po svojom,“ vysvetľuje Chýlková.

A čo ona a návšteva na červenom gauči v talk-šou jej partnera Jana Krausa? Objaví sa tam niekedy? „To si nemyslím. Jeho relácia je založená na tom, že hovorí s ľuďmi, ktorých vôbec nepozná alebo ich pozná len veľmi málo. Vždy tam môže dôjsť k obojstranným prekvapeniam a vďaka tomu je to pôvabný zábavný program,“ myslí si herečka, ktorá je Krausovou partnerkou už vyše desaťročie. „My dvaja sa poznáme dosť,“ dodáva a na tvári jej zaihrá jemný úsmev.

Česká herečka Ivana Chýlková  hrá pani...
Česká herečka Ivana Chýlková  miluje divadlo....
Herečka Ivana Chýlková.
debata chyba