Filmový kabinet spúšťa tretí semester

Vzdelávací a prehľadový cyklus o dejinách svetovej a slovenskej kinematografie Filmový kabinet spúšťa tretí semester. Cyklus prednášok a filmových projekcií tentoraz obsiahne svetovú a slovenskú kinematografiu od 60. po 90. roky minulého storočia. Každú projekciu otvorí lektorská prednáška, po nej bude nasledovať projekcia filmu a diskusia po jeho uvedení. Semester sa začne 13. februára a potrvá do júna.

21.01.2014 13:17
Kino Foto:
Filmový kabinet otvára tretí semester prednášok pre všetkých milovníkov pohyblivých obrázkov.
debata

Dramaturgiu tretieho semestra opäť pripravili filmový teoretik Michal Michalovič a estetik filmu Juraj Oniščenko. Pripravovanú sériu prednášok nazvali Cesty dospelosti. Vychádzali pri tom z faktu, že v 60. rokoch minulého storočia v kinematografii dozrievala generácia tvorcov, ktorá už mohla hovoriť o dejinách filmu, čo formovalo vývoj filmu v nasledujúcom období.

Vzdelávací a prehľadový cyklus o dejinách svetovej a slovenskej kinematografie Filmový kabinet vznikol na základe nedostatočného povedomia o dejinách kinematografie na Slovensku a jeho zámerom je vytvoriť platformu, na základe ktorej sa aj široká verejnosť môže dostať do kontaktu s odborníkmi a zúčastniť sa na filmovom skúmaní. Organizátormi podujatia sú Slovenský filmový ústav v spolupráci s Asociáciou slovenských filmových klubov. Do tretieho semestra Filmového kabinetu sa záujemcovia môžu prihlásiť vyplnením prihlášky na webovej stránke Slovenského filmového ústavu.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmový kabinet #seminár #semester