Quentina Tarantina nahnevalo zverejnenie scenára, film odložil

Americký filmár dal vraj scenár filmu The Hateful Eight šiestim ľuďom vrátane hercov Michaela Madsena, Brucea Derna a Tima Rotha. Osobne z úniku podozrieva zástupcov 77-ročného Brucea Derna.

22.01.2014 16:30
Quentin Tarantino Foto: ,
Režisér Quentin Tarantino získal Oscara za najlepší pôvodný scenár k filmu Divoký Django.
debata

Amerického filmára Quentina Tarantina tak nahnevalo zverejnenie rozpracovaného scenára filmu The Hateful Eight, že sa rozhodol odložiť jeho prípravy. Ako exkluzívne informoval portál Deadline.com, 50-ročný rodák z Knoxvillu v Tennessee chce scenár najprv vydať v knižnej podobe a neskôr, v priebehu nasledujúcich piatich rokov, sa vrátiť aj k jeho filmovému spracovaniu. Jeho ďalším projektom tak bude iná snímka. “Som veľmi, veľmi sklamaný. Dokončil som prvú verziu scenára. Neplánoval som ho začať nakrúcať skôr ako o rok, na budúcu zimu. Dal som ho šiestim ľuďom a tak sa zrejme dostal von," povedal Mikeovi Flemingovi. O úniku sa dozvedel po tom, ako začali jeho agentovi Mikeovi Simpsonovi telefonovať zástupcovia hercov, aby v plánovanom westerne získali roly pre svojich klientov.

Tarantino vraj scenár dal jednému z producentov Divokého Djanga (2012) Reggiemu Hudlinovi, ktorý ho doma nechal prečítať agentovi. „Je to zrada, no nie fatálna, pretože ten agent si scenár neodniesol. Zvyšok je nechutná zákernosť. Dal som ho trom hercom – Michaelovi Madsenovi, Bruceovi Dernovi a Timovi Rothovi. Som si istý, že Tim Roth to neurobil. Jeden z tých druhých dvoch ho dal prečítať svojmu agentovi a ten ho teraz posunul celému Hollywoodu. Nechápem ako títo sprostí agenti fungujú, ale teraz to robiť nebudem. Vydám to a hotovo. Dal som to šiestim ľuďom, a ak im nemôžem veriť, nechcem to robiť,“ vysvetlil rozčarovaný filmár, ktorý sa preto podľa vlastných slov bude radšej venovať inému projektu. Osobne podozrieva zástupcov 77-ročného Brucea Derna, tí však obvinenie odmietajú. Tarantino ale aj napriek podozreniu na Derna nezanevrel a chce pre neho napísať veľkú rolu vo filme, ktorý nakrúti miesto The Hateful Eight.

Quentin Tarantino je držiteľom Oscara za scenár kultovej snímky Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994). Na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied ho nominovali aj za réžiu tohto filmu a tiež za scenár a réžiu snímky Nehanební bastardi (2009). V roku 2013 si na konto pripísal Zlatý glóbus a Oscara za scenár spomínaného Divokého Djanga. Tarantino má na svojom konte tiež filmy Gauneri (1992), Jackie Brownová (1997), Kill Bill (2003), Kill Bill 2 (2004), Grindhouse: Auto zabijak (2007) a podieľal sa na snímkach Štyri izby (1995) a Sin City – mesto hriechu (2005).

debata chyba
Viac na túto tému: #scenár #Quentin Tarantino #The Hateful Eight