Najobľúbenejší českí herci sú Šafránková a Menšík

Najobľúbenejšou českou filmovou herečkou sa stala Libuša Šafránková, hercom Vladimír Menšík. Zvíťazili v ankete Hviezda môjho srdca, ktorú usporiadala Česká televízia.

21.06.2008 23:45
Ivan Trojan Foto:
Jediným žijúcim hercom v prvej päťke mužského zoznamu najobľúbenejších umelcov bol Ivan Trojan. Skončil piaty.
debata

Druhé miesto v oboch kategóriách obsadila Dana Medřická a Vlasta Burian, tretia priečka patrí Nataši Gollovej a Rudolfovi Hrušínskemu. Prvú päťku najobľúbenejších herečiek doplnila Jiřina Bohdalová a Iva Janžurová, v prípade hercov Oldřich Nový a Ivan Trojan. Ľudia v ankete hlasovali najprv prostredníctvom internetu, o poradí desiatky finalistov sa rozhodovalo pomocou SMS. Usporiadatelia však neuviedli, koľko ľudí hlasovalo.

Medzi desiatimi najobľúbenejšími herečkami bola ešte Helena Růžičková, Adina Mandlová, Hana Maciuchová, Tatiana Vilhelmová a Stella Zázvorková, desiatku najobľúbenejších hercov doplnil Jan Werich, Tomáš Holý, Jaroslav Marvan, Miloš Kopecký a Josef Abrhám..

Vyhlásenie výsledkov sa konalo v pražskom Divadle na Vinohradoch, naživo ho prenášala Česká televízia. Usporiadatelia poňali galavečer ako poctu českému filmu. Pred niekoľkými dňami uplynulo 110 rokov od prvého premietania v Prahe – Ján Kříženecký v júni 1898 prvýkrát premietal snímky, ktoré nakrútil. Počas večera zazneli známe české filmové melódie a herci si neprichádzali len pre ceny. Mnoho sa ich usadilo aj v hľadisku. S manželkou Dagmar prišiel do divadla aj dramatik a bývalý český prezident Václav Havel.

Moderátori Ondřej Brzobohatý a Tereza Kostková pozvali na javisko aj jubilujúceho režiséra Jiřího Krejčíka, ktorý onedlho oslávi 90. narodeniny. Dlhotrvajúci potlesk sprevádzal aj Jiřinu Bohdalovú.

V ankete sa objavili mená celkovo 508 hercov a herečiek. Usporiadatelia ponúkli stovku mužov a žien zo strieborného plátna, ďalšie mená mohli ľudia sami nominovať. Anketa odštartovala 19. apríla.

debata chyba