Muzikál Pretty Woman mieri na Broadway

Muzikál inšpirovaný snímkou Pretty Woman (1990) režiséra Garryho Marshalla mieri na Broadway. Informovali o tom americký týždenník The Hollywood Reporter i denník The New York Post.

13.03.2014 15:29
Julia Roberts Foto: ,
Film Pretty Woman (1990) preslávil herečku Juliu Roberts
debata

Prvý raz sa o divadelnom spracovaní známeho filmu s Juliou Roberts a Richardom Gereom v hlavných úlohách uvažovalo už v roku 2001. Marshall mal vtedy napísať scenár muzikálu a produkovať ho mal Peter Schneider, ktorý na Broadway priniesol napríklad príbeh o levom kráľovi. Nakoniec však od projektu upustili. Tentoraz sa produkcie ujíma Paula Wagner, ktorá sa počas tohto týždňa stretla v New Yorku s Marshallom, viacerými skladateľmi, textármi a inými režisérmi, aby tak spolu prediskutovali detaily vzniku divadelnej adaptácie snímky Pretty Woman.

Scenáristom by mal tentoraz byť J.F. Lawton, ktorý napísal aj scenár filmu. Mená skladateľov a textárov, ktorí budú na projekte spolupracovať, zatiaľ nie sú známe.

Snímka Pretty Woman zachytáva príbeh prostitútky Vivian, ktorá sa náhodnou zoznámi s krásnym, osamelým a trochu tajomným milionárom Edwardom Lewisom. Ten jej navrhne, aby mu robila spoločnosť počas celého týždňa, kedy ho bude sprevádzať na rôznych dôležitých podujatiach. Postupne sa tak začne premena ľahkej ženy na dámu. Vivien sa do Edwarda zaľúbi, on by si ju však chcel udržiavať iba ako milenku. Bývalá prostitútka sa preto rozhodne od neho odísť. Milionár si však uvedomí, že bola chyba nechať ju ísť. V bielom Rolls-Royce, s kyticou a dáždnikom miesto meča ju nakoniec odprosí a požiada o ruku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Broadway #muzikál #Pretty Woman