Film o Freddiem Mercurym čelí ďalším prieťahom, od projektu odstúpil režisér

Anglický herec Dexter Fletcher, známy zo snímok ako Sloní muž (1980), Zbaľ prachy a vypadni! (1998) či Kick-Ass (2010), nebude režírovať biografickú snímku o zosnulom lídrovi britskej skupiny Queen Freddiem Mercurym. Informoval o tom portál Deadline, podľa ktorého 48-ročný rodák z Enfieldu odstúpil od projektu pre nezhody s producentom Grahamom Kingom. Dvojica mala totiž o filme rôzne predstavy.

14.03.2014 15:48
Freddie Mercury Foto:
Freddie Mercury
debata

Pre nezhody s kapelou Queen už od snímky odstúpil aj herec Sacha Baron Cohen, ktorý sa mal predstaviť v úlohe Mercuryho. Toho napokon stvárni 33-ročný Ben Whishaw. Snímka, ktorej scenár napísal Peter Morgan, by sa mala dostať do kín v novembri 2015. Či výmena režiséra ovplyvní tento termín, zatiaľ nie je známe.

Freddie Mercury je považovaný za jednu z najvýznamnejších osobností hudobného priemyslu. Magazín Rolling Stone ho vo svojom rebríčku 100 najlepších spevákov všetkých čias zaradil na 18. miesto a čitatelia magazínu Classic Rock ho v ankete označili za najlepšieho rockového speváka všetkých čias. Extravagantný hudobník s hlasovým rozsahom štyri oktávy zložil mnohé hity kapely Queen, ako napríklad Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Somebody to Love, Don't Stop Me Now, Crazy Little Thing Called Love alebo We Are the Champions. Mercury zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa iba 45 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #režisér #Freddie Mercury #súdne prieťahy #Queen