Seriál 24 sa vráti na obrazovky siedmou sezónou

Úspech seriálu 24 podnietil tvorcov k ďalšej sérii. V nedeľu 11. januára 2009 uvedie televízna spoločnosť Fox prvú epizódu siedmej sezóny.

05.11.2008 14:13
Donald a Kiefer Sutherland Foto:
Otec a syn - Donald a Kiefer Sutherland so soškami Emmy. Získal ich syn za seriál 24.
debata

Ako v pondelok informovali zástupcovia Foxu, odštartuje dvojhodinovou epizódou, po ktorej v nasledujúcu noc uvedú ďalšiu dvojhodinovú časť. Rovnako začal Fox vysielať aj šiestu sériu v januári 2007. Čakanie na nové epizódy však divákom skráti dvojhodinový pilotný film 24: Redemption, v ktorom sa v prvej seriálovej úlohe po 40 rokoch objaví Jon Voight.

Šesťdesiatdeväťroč­ný Voight by si mal zahrať aj v nasledujúcich epizódach novej sezóny. Film, ktorý odvysielajú už v nedeľu 23. novembra, má preklenúť dlhú prestávku vo vysielaní spôsobenú štrajkom scenáristov.
 
„Siedmy deň“ federálneho agenta Jacka Bauera (Kiefer Sutherland) sa nečakane zvrtne po tom, ako sa objaví jeho bývalý kolega Tony Almeida (Carlos Bernard), ktorého považovali za mŕtveho. Dej sa začne i skončí o 7:00.
 
Seriál mal problémy od konca šiestej sezóny v máji 2007. Producenti chceli, aby sa siedma séria odohrávala v Afrike, no napokon museli od tohto nápadu upustiť. V lete výrobu niekoľkokrát zastavili, aby bol čas na prepracovanie scenárov a začiatkom decembra produkciu zastavili úplne na takmer päť mesiacov.

Dôvodom bol štrajk scenáristov, ktorý napokon Fox priviedol k rozhodnutiu odložiť vysielanie nových častí až na rok 2009. Africký kontinent sa napokon dostal do filmu 24: Redemption.

debata chyba