Art Film Fest ocení Ivana Trojana a Ondreja Šulaja

Jeden z najuznávanejším a najobsadzovanejších českých hercov Ivan Trojan a scenárista známych slovenských filmov Ondrej Šulaj si osobne preberú ocenenia 22. ročníka Art Film Festu, ktorý sa uskutoční od 21. do 27. júna v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne. Festival každoročne udeľuje významným osobnostiam domáceho a svetového filmu ceny Hercova misia a Zlatá kamera za mimoriadny prínos do kinematografie.

06.05.2014 12:46
Ivan Trojan vo filme Viditeľný svet. Foto:
Ivan Trojan vo filme Viditeľný svet.
debata

Novým laureátom Hercovej misie sa tento rok stane Ivan Trojan, ktorý pripevní mosadznú plaketu so svojim menom vo Festivalovom parku v Trenčianskych Tepliciach. Jeho meno sa pridá k osobnostiam ako napríklad Ben Kingsley, Gérard Depardieu, Franco Nero, Jean – Paul Belmondo či k českým kolegom ako Vlastimil Brodský, Iva Janžurová, Dagmar Veškrnová – Havlová i Jiřina Bohdalová, ktorí sú tiež držiteľmi Hercovej misie.

Zlatá kamera poputuje do rúk jednej z najvýraznejších tvárí slovenskej scenáristiky, rektora Vysokej školy múzických umení, Ondreja Šulaja. Rovnaké ocenenie už majú na konte velikáni Emir Kusturica, Juraj Herz, Ulrich Seidl, Dušan Hanák, Andrzej Wajda, Roman Polanski či Jiří Menzel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #art film fest #trenčianske teplice #Zlatá kamera #Hercova misia #Ivan Trojan #Ondrej Šulaj