Zlatý glóbus mŕtveho Ledgera dostane jeho dcéra

Filmovú cenu Zlatý glóbus, ktoré v pondelok získal posmrtne austrálsky herec Heath Ledger, dostane pravdepodobne jeho dcéra Matilda. V emotívnom rozhovore pre časopis People to uviedli Ledgerovi rodičia.

13.01.2009 15:35
Heath Ledger - Joker - Temný rytier Foto:
Tragický zosnulý herec Heath Ledger stvárnil v príbehu Temný rytier zlosyna Jokera. Vraj je v tejto úlohe neprekonateľný.
debata

Herec, ktorý zomrel vlani v januári vo veku 28 rokov na údajné neúmyselné predávkovanie sa liekmi, dostal Zlatý glóbus pre najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe v batmanovskom filme Temný rytier.

„Ceremoniál bol fantastický, horkosladký, ale cítime sa ohromne,“ povedal magazínu Ledgerov otec Kim zo svojho domu v Perthe. Obzvlášť ho vraj dojali ovácie postojačky, keď bola cena pre jeho syna vyhlásená.

Zlatý glóbus dostane poda hercovej matky Sally Bell Ledgerova trojročná dcérka Matilda, ktorú má s herečkou Michelle Williams. Pár sa rozišiel niekoľko mesiacov pred Ledgerovou smrťou a dievčatko momentálne vychováva matka. Očakáva sa, že Ledger by za rolu Jokera, mohol už budúci mesiac získať Oscara.

debata chyba