Mátyás Prikler mieri na MFF Cannes

Slovenský režisér Mátyás Prikler sa zúčastní na Medzinárodnom filmovom festivale v Cannes. Režisér snímky Ďakujem, dobre (2013) sa zapojí do projektu Producers on the Move, ktorý sa bude konať v rámci filmového trhu Marché du Film.

12.05.2014 07:00
Mátyás Prikler Foto:
Mátyás Prikler
debata

„Je to dobrá možnosť nadviazať nové kontakty. Výhodou je, že podľa všetkého nám zorganizujú program a je už na nás a na šťastnej konštelácii, či sa nadviaže nejaká nová spolupráca a či dôjde k dôležitým stretnutiam alebo nie,“ uviedol Prikler. V minulých rokoch sa na projekte zúčastnili Mira Fornay, Michal Kollár, Silvia Panáková, Peter Kerekes, Marko Škop a Marek Veselický. Už 67. ročník festivalu v Cannes sa začne v stredu 14. mája a potrvá do 25. mája.

Počas Marché du Film bude mať Slovensko spoločný pavilón s Českou republikou. „Slovensko bude mať aj tento rok zastúpenie na medzinárodnom filmovom trhu Marché du Film v tradičnom tandeme s Českou republikou. Pavilón už jedenásť rokov slúži ako miesto pre zahraničných záujemcov o informácie o slovenskej audiovízii, ale aj ako priestor pre slovenských zástupcov na prezentáciu svojej tvorby a činnosti. Slovenskú účasť v pavilóne organizačne zabezpečuje Slovenský filmový ústav ako súčasť aktivít zameraných na prezentáciu slovenskej kinematografie a audiovízie v zahraničí s podporou Ministerstva kultúry SR,“ uviedla Alexandra Strelková, koordinátorka slovenskej účasti na Marché du Film.

Organizátori pre návštevníkov a návštevníčky pripravili aj snímku Fair Play (2014), ktorej režisérkou je Andrea Sedláčková, či ukážky z pripravovaných filmov Místa režiséra Radima Špačka a Deti Jara Vojteka. Na trhu pre krátkometrážne snímky Short Film Corner uvedú titul Alter (2013) režiséra Bruna Osifa a v rámci Doc Corner zas predstavia Roberta Kirchhoffa s filmom Kauza Cervanová (2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #filmový festival #Cannes #Mátyás Prikler