Spinoff príbehov o Harrym Potterovi príde do kín v roku 2016

Scenár filmu s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them píše britská spisovateľka J. K. Rowling, pričom vychádza z rovnomennej knihy, ktorú vydala v roku 2001.

15.05.2014 05:00
Daniel Radcliffe Foto: ,
Herec Daniel Radcliffe ako Harry Potter
debata

Pripravovaný spinoff príbehov o čarodejníkovi Harrym Potterovi by mali do kín uviesť 18. novembra 2016. Informovali o tom zástupcovia spoločnosti Warner Bros. Mená hercov ani režiséra zatiaľ nie sú známe. Produkcie by sa mal ujať David Heyman, ktorý spolupracoval na všetkých doterajších filmoch o magickom svete Harryho Pottera. Scenár snímky s názvom Fantastic Beasts and Where to Find Them píše britská spisovateľka J. K. Rowling, pričom vychádza z rovnomennej knihy, ktorú vydala v roku 2001. Tá vyšla aj v slovenskom preklade pod názvom Fantastické zvery a ich výskyt.

Príbeh filmu, ktorý by mal byť prvým z trilógie, sa začne v New Yorku a bude sa odohrávať zhruba 70 rokov pred tým, než sa Harry Potter dostal k spomínanej knihe, v ktorej nie celkom obyčajný zoológ Newt Scamender popisuje svoje zážitky s bájnymi tvormi. „Pravidlá a zvyky tajomného magického sveta nebudú cudzie nikomu, kto čítal knihy o Harrym Potterovi alebo videl filmy,“ napísala 48-ročná Rowling vlani v septembri na sociálnu sieť Facebook.

Filmová séria o Harrym Potterovi pozostáva z ôsmich snímok – Harry Potter a Kameň mudrcov (2001), Harry Potter a Tajomná komnata (2002), Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), Harry Potter a Ohnivá čaša (2005), Harry Potter a Fénixov rád (2007), Harry Potter a Polovičný princ (2009) a Harry Potter a Dary smrti 1. a 2. (2010, 2011). V titulnej úlohe sa v sérii predstavil Daniel Radcliffe, po boku ktorého si zahrali aj Emma Watson (Hermiona Granger) či Rupert Grint (Ron Weasley). Celkové celosvetové tržby série z kín prekročili sedem miliárd amerických dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Harry Potter #2016 #Fantastic Beasts and Where to Find Them