Gibson odštartoval MFF Karlovy Vary. Vždy vraj túžil dostať nahú ženu

Kultúrno-spoločenské top podujatie českého leta a zároveň sviatok európskej kinematografie odštartoval. V piatok sa slávnostne začal 49. ročník MFF Karlovy Vary.

04.07.2014 21:19
Mel Gibson Foto:
Hlavná hviezda úvodného ceremoniálu MFF Karlove Vary - herec Mel Gibson zdraví fotografov.
debata (1)

Filmový festival, ktorý sa môže pýšiť bohatou históriou, aj tento rok prilákal množstvo známych tvárí. Spoza hraníc dorazili na úvod hneď tri slávne mená. Popri hercoch Astrid Bergés Frisbeyovej a Michaelovi Pittovi, ktorí uvádzajú film I Origin, to bol však najmä austrálsky rodák Mel Gibson, kto vyvolal veľký mediálny záujem.

Herec Mel Gibson (vľavo) s Krištáľovým glóbusom...
Herec Mel Gibson mal v Česku početnú ochranku.
+27Herečka Astrid Bergés Frisbey (v šatách Chanel...

Herec, scenárista a režisér, ktorý si vo Varoch prevzal Krištáľový glóbus za mimoriadny prínos filmu, sa tváril prívetivo, rozdával autogramy a fotil sa s fanúšikmi. Napriek tomu ho však sprevádzala početná ochranka. Možno aj preto, že Gibsonovo pozvanie na festival vyvolalo tiež nevôľu a protesty – objavili sa pobúrené hlasy, že cenu dostane muž, ktorý v minulosti prejavil antisemitské názory v súkromí a podľa niektorých ich transformoval aj do svojho diela Umučenie Krista. Federácia židovských obcí Česka dokonca poslala protestný list prezidentovi festivalu Jiřími Bartoškovi.

Gibson si napriek všetkému krištáľovú trofej prevzal a dokonca si pritom zažartoval. „Vždy som si prial dostať nahú ženu s guľou,“ uviedol na ceremoniáli podľa iDnes.cz. Doplnil tiež, že sa mu vo Varoch veľmi páči a pekne sa o neho starajú. „Som tu prvýkrát, ale rád sa vrátim,“ vyhlásil v rámci slávnostného večera, ktorému nechýbalo veľkolepé umelecké číslo – pod prúdmi vody sa v tanečno-pohybovej performance predvádzali na pódiu dievčatá v plavkách.

Herečka Astrid Bergés Frisbey (v šatách Chanel... Foto: KVIFF
Herečka Astrid Bergés Frisbey (v šatách Chanel Couture) a režisér Mike Cahill. Herečka Astrid Bergés Frisbey (v šatách Chanel Couture) a režisér Mike Cahill.

Do Varov, samozrejme, dorazili v piatok aj domáce hviezdy. Medzi nimi už tradične nechýbala Anna Geislerová, Iva Janžurová či napríklad aj Květa Fialová. Pozornosť vyvolal aj príchod herečky a bývalej prvej dámy Dagmar Havlovej. Viac nájdete v galérii a príchod Mela Gibsona si pozrite vo videu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ceremoniál #Michael Pitt #Mel Gibson #MFF Karlovy Vary #Astrid Berges Frisbey