V Bratislave oprášia Viscontiho filmy

Režisér Luchino Visconti zavítal do Bratislavy. Taliansky kultúrny inštitút pripravil v rámci festivalu Dolce Vitaj výstavu fotografií z nakrúcania Viscontiho filmov a premietanie jeho troch najznámejších diel.

11.06.2010 08:00
Záber z filmu Gepard Foto:
Záber z filmu Gepard
debata

„Výstava je zaujímavá tým, že zachytáva tváre, výrazy a gestá jedného z najvýznamnejších režisérov talianskej a svetovej kinematografie a jeho štábu počas nakrúcania filmov,“ povedala Alexandra Kučmová z inštitútu. Podujatie vzniklo v spolupráci s nadáciou Luchina Viscontiho La Colombaia.

„Prehliadka nepozostáva len z desiatich fotografických panelov. Ľudia na Slovensku poznajú film Gepard, ktorý budeme premietať 15. júna v našej sále v inštitúte a bude spojený s výkladom,“ dodala Kučmová. Na piatich farebných a piatich čiernobielych fotografiách sú zachytené kľúčové momenty z nakrúcania diela talianskeho režiséra. Na väčšine z nich sa nachádzajú zábery z filmu Gepard, ktorý premietne inštitút ako prvý. Ďalšie snímky, ktoré inštitút predstaví, budú Smrť v Benátkach 22. júna a Ludvík II 29. júna. Podujatia v rámci tretieho ročníka Dolce Vitaj potrvajú do konca leta.

debata chyba