Kriminálka je úspešnejšia ako iné policajné seriály

Zuzana Fialová ako drsná vyšetrovateľka a Milan Lasica ako humorný i ironický bývalý policajt sa v pondelok zoznámili s divákmi. A úspešne. Prvý diel Kriminálky Staré Mesto prilákal na Jednotke nadpriemerný počet divákov pre Slovenskú televíziu. Pozrelo si ho viac ako 400-tisíc ľudí - vyše pätina zo všetkých divákov pri televíznych obrazovkách. Podobné percento sledovanosti dosiahol seriál aj na Českej televízii, kde sa vysiela súčasne s STV.

22.09.2010 12:33
Milan Lasica a Zuzana Fialová v Kriminálke... Foto:
Milan Lasica a Zuzana Fialová v Kriminálke Staré mesto
debata

Nový slovensko-český kriminálny seriál teda sledovalo viac divákov ako v nedávnej minulosti markízacké seriály Detektív Kripta a V mene zákona či jojkárske Prvé oddelenie. Detektíva Kriptu, ktorého výrobu Markíza zastavila ešte pred vysielaním, televízia vybrala z trezoru počas leta. Seriál nasadila do podvečerného času a po celý týždeň si ho zapínalo okolo 230-tisíc divákov.

Prekvapujúco predstihol seriál V mene zákona. Po minuloročnom jesennom úvode ho v zime televízna jednotka stiahla pre podpriemernú sledovanosť. O pár mesiacov neskôr stopla komerčná dvojka Joj Prvé oddelenie. Tiež nebola spokojná s jej ohlasom u divákov.

Kriminálku Staré Mesto však podobný osud isto nečaká, pre STV by totiž podľa prvej časti mohla prinášať nadpriemerné čísla sledovanosti. A navyše na obrazovky sa teraz dostane len sedem častí. Ukáže sa však, či diváci zostanú bratislavskej kriminálke verní, alebo si jej úvodný diel nedali ujsť len zo zvedavosti.

debata chyba