Odovzdávanie Oscarov bude uvádzať Neil Patrick Harris

Moderátorom februárového odovzdávanie Oscarov bude americký herec Neil Patrick Harris , známy predovšetkým z obľúbeného televízneho sitcomu Ako som spoznal vašu matku.

17.10.2014 14:00
Neil Patrick Harris Foto: ,
Herec a moderátor Neil Patrick Harris bude vo februári moderovať odovzdávanie Oscarov.
debata

Oznámila to americká filmová akadémia, ktorá si od Harrisa sľubuje, že k oscarovému večeru pritiahne viac mladých divákov. Na pódiu v Los Angeles Harris vystrieda herečku Ellen DeGeneres, ktorá tento rok ceremoniálu pomohla k najväčšej sledovanosti za posledných 14 rokov.

Harris je vedľa obľúbenej seriálovej postavy známy tiež z nového thrilleru Davida Finchera Stratené dievča na pódiu nebude pri podobnom galavečere nováčikom. Za moderovanie divadelných cien Tony Awards už trikrát získal televíznu trofej Emmy. V zbierke má aj spomínanú cenu Tony, ktorú dostal tento rok za účinkovanie v broadwayskom muzikáli Hedwig and the Angry Inch. „Vyrastal som pri sledovaní Oscarov a vždy som mal veľkú úctu k osobnostiam, ktoré šou moderovali,“ uviedol Harris vo vyhlásení.

Organizátori sa už niekoľko rokov snažia osloviť najmä mladšie publikum a Harris môže byť podľa agentúry Reuters podobne nekonvenčnou osobnosťou ako vlani DeGeneres. Rozdávaním pizze na pódiu, žartmi na úkor prítomných hviezd či svojou lesbickou orientáciou alebo slávnym autoportrétom s radom hollywoodskych ikon pritiahla moderátorka k televíziám 43,7 milióna divákov, čo sa nepodarilo dlhých 14 rokov.

Odovzdávanie Oscarov sa bude 22. februára 2015 z Los Angeles naživo prenášať do viac ako 200 krajín sveta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Los Angeles #moderátor #Neil Patrick Harris #galavečer #Oscar 2015