Filmári chystajú príbeh Freddieho Mercuryho a kapely Queen

Obe kapely sú legendy, ale každá z nich hýbala svetom v inom čase. Kým americká skupina The Doors (dokumentárny film o nej prišiel do slovenských kín vo štvrtok) sa preslávila v 60. rokoch, britská skupina Queen prerazila v nasledujúcej dekáde. A kým hraný film o The Doors nakrútil už v roku 1991 slávny Oliver Stone, o kapele Queen pripravujú film až teraz. Freddieho Mercuryho v nej stvárni Sacha Baron Cohen známy ako kazašský reportér Borat alebo rakúsky moderátor módnej šou Brüno.

03.12.2010 09:00
Skupina Queen
Skupina Queen.
debata

Scenár filmu píše Peter Morgan (snímky Kráľovná, Posledný škótsky kráľ), ktorý uviedol, že práve Baron Cohen ho s touto ponukou oslovil. Tvrdí zároveň, že jeho príbeh nebude rozprávať iba o lídrovi Queen a že nechce vytvoriť film o obeti AIDS. Zaujíma ho spolupráca štyroch výrazných osobností, ktoré sa dostávali aj do vzájomných roztržiek a kríz.

„Pripomína to istým spôsobom film o rodine, o tom, ako ju nenávidím, chcem sa od nej osamostatniť a napokon sa k nej znovu vrátim. Nie som si istý, či sa to, čo píšem, bude páčiť ostatným členom kapely. Píšem totiž o tom najťažšom období v jej histórii,“ cituje Morgana internetová stránka cinemablend.com. Má ísť zrejme o obdobie predchádzajúce slávnemu koncertu Live Aid z roku 1985.

Scenárista síce diskutoval aj so žijúcimi členmi Queen – Brianom Mayom, Rogerom Taylorom a Johnom Deaconom, stráži si však autorskú nezávislosť. Meno režiséra zatiaľ nie je známe, ale nakrúcanie filmu je naplánované na budúci rok.

debata chyba