Vydražia súkromné listy Marilyn Monroe

V Kalifornii sa bude v decembri dražiť 300 predmetov zo súkromného archívu legendárnej herečky Marilyn Monroe. Budú medzi nimi aj listy jej od manželov bejzbalistu Joe Dimaggia alebo spisovateľa Arthura Millera.

12.11.2014 14:00
Marilyn Monroe Foto:
Herečka Marilyn Monroe.
debata

Aukcia sa bude konať 5. a 6. decembra v Beverly Hills. História DiMaggiovej lásky k Marilyn a ich iba polročného manželstva je známa. Legendárny športovec na herečkinom pohrebe v roku 1962 plakal a po zvyšok svojho života na jej hrob dával niekoľkokrát týždenne kvety. Na aukcii bude možné získať list, ktorý napísal v roku 1954, keď sa dozvedel, že Marilyn požiadala o rozvod. „Milujem ťa a chcem byť s tebou. Nič si neželám viac, ako obnoviť tvoju dôveru vo mňa,“ píše v ňom.

Na aukcii budú aj listy od ďalších slávnych priateľov a kolegov hollywoodskej hviezdy – Clarka Gablea, Caryho Granta a Jane Russellovej.

Majiteľ aukčnej siene Darren Julien odhaduje, že by dražba mohla vyniesť až milión dolárov (takmer 805 tisíc eur). Cena všetkého spojeného so slávnou herečkou vraj už niekoľko rokov prudko rastie čiastočne aj vďaka pribúdajúcim bohatým zberateľom v Ázii a Európe.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Marilyn Monroe #listy #Beverly Hilly