Hranica Jara Vojteka bude súťažiť na festivale v Dubrovníku

V chorvátskom Dubrovníku sa uskutoční 7. ročník festivalu LI-BER-TAS Film Forum (11. - 17. 4.). Zameriava sa na nezávislé film a každoročne v programovej sekcii Focus predstavuje jednu z vybraných národných kinematografií z celého sveta. Tento rok sa organizátori sústredili na slovenské filmy a do programu zaradili štyri diela z obdobia posledných troch rokov - dokument Slepé lásky (2008) Juraja Lehotského a hrané filmy Pokoj v duši (2009) Vlada Balka a Líštičky (2009) Miry Fornay, ktorá sa na festivale osobne zúčastní.

09.04.2011 01:00
Pán Gilanyi a jeho nevidiaca manželka patria... Foto:
Pán Gilanyi a jeho nevidiaca manželka patria medzi predstaviteľov dokumentárneho filmu Hranica.
debata

Celovečerný dokument Jara Vojteka Hranica (2009) bude Slovensko reprezentovať v hlavnej festivalovej súťaži európskych národných nominácií na Oscara.

Festival LI-BER-TAS Film Forum uvádza nezávislé filmy z Chorvátska i celého sveta, predstavuje významné novinky svetovej kinematografie a súčasťou jeho programu sú aj európske filmy, ktoré pred domácim publikom uvádza v premiére, mnohé za účasti osobností z celého sveta. V minulosti festival navštívili Woody Harrelson, Owen Wilson, Nina Kusturica, Jiří Menzel, Jim Sheridan a ďalší.

debata chyba