BBC nakrúti seriál podľa detektívok J. K. Rowling

Britská televízia BBC nakrúti seriál na motívy detektívnych románov Volanie kukučky a Hodvábnik, ktoré vydala britská autorka J. K. Rowling pod pseudonymom Robert Galbraith.

12.12.2014 12:34
debata

Na projekte sa má podieľať i samotná spisovateľka. Televízia ďalšie detaily o pripravovanom seriáli nezverejnila.

Podľa detektívnych románov J. K. Rowling...
Rowlingovej kniha pod falosnym menom Podľa detektívnych románov J. K. Rowling vznikne seriál.

Romány Volanie kukučky a Hodvábnik prinášajú príbehy detektíva Cormorana Strikea a jeho asistentky Robin. Po vyzradení, že za pseudonymom Robert Galbraith sa v skutočnosti skrýva svetoznáma britská autorka, tri mesiace po vydaní prvého románu, sa z knižky stal bestseller. Ako autorka neskôr vysvetlila, byť Robertom Galbraithom bolo pre ňu veľmi oslobodzujúce. Román Hodvábnik by sa mal na pulty predajní v slovenskom preklade dostať vo februári.

Štyridsaťdeväťročná J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Autorka plánuje pod pseudonymom Robert Galbraith vydať aj ďalšie detektívky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #BBC #detektívky #J.K. Rowlingová