Päťdesiat odtieňov sivej bude mať premiéru na Berlinale

Filmová verzia erotického bestselleru Päťdesiat odtieňov sivej bude mať svetovú premiéru na februárovom festivale Berlinale.

07.01.2015 05:00
Päťdesiat odtieňov sivej Foto:
Filmová verzia erotického bestselleru Päťdesiat odtieňov sivej bude mať svetovú premiéru na februárovom festivale Berlinale.
debata

Očakávaná snímka ale nebude súčasťou súťažnej sekcie Berlinale a na festivale bude premietaná iba jediný raz.

Päťdesiat odtieňov sivej sa na Berlinale bude premietať 11. februára, deň pred vstupom do európskych a dva dni pred vstupom do amerických kín. Premiérového uvedenia snímky sa zúčastní režisérka Sam Taylorová-Johnsonová, autorka knižnej predlohy EL Jamesová aj predstavitelia hlavných rolí Dakota Johnsonová a Jamie Dornan.

Trilógia Päťdesiat odtieňov sivej sa stala vydavateľským fenoménom. Románová séria o študentke Anastasie Steeleové, ktorá zažíva sexuálne dobrodružstvo s milionárom Christianom Greyom, bola preložená do 52 jazykov a celosvetovo sa z predalo cez 100 miliónov výtlačkov. Záujem o knihy sa nevyhol ani Slovensku a Česku.

Nakrúcanie filmovej adaptácie prvého dielu trilógie začalo v novembri 2013. Americké štúdio Universal Pictures pôvodne plánovalo premiéru snímky na minuloročný august, neskôr ju ale presunulo na tohtoročný február.

debata chyba
Viac na túto tému: #filmový festival #Päťdesiat odtieňov sivej #Berlinale #adaptácia bestselleru