Jennifer Lawrence stvárni potápačku, ktorá zahynula v hlbinách

Americká herečka Jennifer Lawrence si zahrá v ďalšej snímke režiséra Francisa Lawrenca. Dvojica spolupracovala na druhej časti a dvojdielnom finále filmovej série Hry o život (2013, 2014, 2015). Najnovší film 24-ročnej herečky a 43-ročného filmára ponesie názov The Dive a prinesie príbeh manželov Audrey Mestre a Francisca Ferrarasa, ktorí súťažili v potápaní bez dýchacieho prístroja.

19.01.2015 12:00
Audrey Mestre, potápačka Foto:
Krásna potápačka Audrey Mestre (na snímke) zahynula vo veku 28 rokov, keď sa pokúšala prekonať vlastný rekord v hĺbkovom ponore bez dýchacieho prístroja.
debata

Rodáčka z Louisville v štáte Kentucky stvárni vo filme Mestre, ktorá zahynula pri snahe prekonať svoj vlastný rekord. Ferraras rok po jej smrti vykonal na jej pamiatku ponor do hĺbky 171 metrov, ktorý nakrútil James Cameron. Režisér filmov Titanic (1997) či Avatar (2009) sa tentoraz postará o produkciu nového filmu.

Jennifer Lawrence začínala kariéru v seriáloch, cez ktoré sa postupne prepracovala k účinkovaniu vo filmoch. Prelomom v jej kariére bola dráma Zmrznutá kosť (2010), za výkon v ktorej ju nominovali na niekoľko cien vrátane Oscara a Zlatého glóbusu. Celosvetovo známou sa však stala až v roku 2012 ako spomínaná Katniss Everdeen z adaptácie dobrodružnej trilógie Hry o život. Postapokalyptickú hrdinku si zahrala aj v pokračovaní s názvom Hry o život: Skúška ohňom (2013) a dvojdielnej adaptácii záverečnej knihy série s podtitulom Drozdajka, ktorej prvá časť sa do kín dostala v novembri a príbeh sa uzavrie o tento rok. Predvlani získala Oscara za účinkovanie v romantickej dramédii Terapia láskou (2012), pričom na toto prestížne ocenenie ju znovu nominovali aj minulý rok vďaka snímke Špinavý trik (2013). Známa je tiež ako mutantka Raven s prezývkou Mystique z komiksoviek X-Men: Prvá trieda (2011) a X-Men: Budúca minulosť (2014).

Audrey Mestre stvárni v pripravovanom filme The... Foto: SITA, Evan Agostini
Jennifer Lawrence Audrey Mestre stvárni v pripravovanom filme The Dive oscarová Jennifer Lawrence.

Francis Lawrence sa narodil vo Viedni americkým rodičom, s ktorými sa v troch rokoch presťahoval do Los Angeles. Nakrútil filmy ako napríklad Constantine (2005), Som legenda (2007), Voda pre slony (2011) a spomínané filmy Hry o život: Skúška ohňom (2013), Hry o život: Drozdajka 1 (2014) a Hry o život: Drozdajka 2. Postaral sa aj o réžiu videoklipov speváčok Lady Gaga, Jennifer Lopez, Nelly Furtado, Avril Lavigne, Britney Spears alebo Beyoncé a spevákov Rickyho Martina, Willa Smitha či Justina Timberlaka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Lawrence #nový film #Audrey Mestre #potápačka #The Dive