Quentin Tarantino začal nakrúcať western The Hateful Eight

Americký filmár Quentin Tarantino začal nakrúcať western The Hateful Eight, ktorý by sa mal dostať do amerických kín už 13. novembra. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter, podľa ktorého sa filmári usadili v coloradskom meste Telluride.

26.01.2015 16:00
Quentin Tarantino Foto:
Quentin Tarantino už nakrúca svoj nový film.
debata

Päťdesiatjedenročný Tarantino, ktorý má na konte filmy ako Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994), Nehanební bastardi (2009) či sériu Kill Bill (2003, 2004), sa postaral aj o scenár diela. Ten bez jeho dovolenia zverejnili začiatkom minulého roka na internete, čo režiséra tak rozzúrilo, že chcel na niekoľko rokov pozastaviť práce na filme. Napokon však zmenil názor.

V snímke sa predstavia napríklad Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demian Bichir, Michael Madsen, Tim Roth, Zoë Bell a Channing Tatum. Okrem nich sa vo filme ukážu aj Lee Horsley, Craig Stark a Belinda Owino.

Quentin Tarantino je držiteľom Oscara za scenár kultovej snímky Pulp Fiction: Historky z podsvetia (1994). Na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied ho nominovali aj za réžiu tohto filmu a tiež za scenár a réžiu snímky Nehanební bastardi (2009). V roku 2013 si na konto pripísal Zlatý glóbus a Oscara za scenár westernu Divoký Django (2012). Tarantino má na konte i filmy Gauneri (1992), Jackie Brownová (1997), Grindhouse: Auto zabijak (2007) a podieľal sa na snímkach Štyri izby (1995) a Sin City – mesto hriechu (2005).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Channing Tatum #Quentin Tarantino #western #The Hateful Eight #Samuel L. Jackson