Svojho "zle prešitého dvojníka" si všimol aj Jim Carrey

Prišiel, pár kývnutiami rukou pozdravil publikum, odpálil konfety a odišiel. Takto vyzeralo vystúpenie amerického komika Jima Carreyho na sobotnom udeľovaní Českých levov. Malo však jednu chybičku.

24.02.2015 17:07
Jim Carrey Foto:
Falošný Jim Carrey.
debata (2)

Väčšina ľudí, ktorí vystúpenie videli, od začiatku o Carreyho identite pochybovala a muža, ktorého moderátorka predstavila ako Carreyho, považovali iba za dvojníka. Lenže výkonná riaditeľka českej filmovej akadémie, ktorá ceny udeľuje, tvrdila, že išlo o skutočného Carreyho. Na tom trval aj supervízor ceremoniálu, režisér Jan Svěrák. Neskôr ich však českí novinári konfrontovali s fotodôkazmi, že Jim Carrey bol v čase galaprogramu na predoscarovskej párty v Los Angeles.

O svojom účinkovaní na udeľovaní Českých levov sa dozvedel už aj Jim Carrey. „Pozrite! Som zaujímavejší ako Oscary, zatiaľ čo ležím na gauči a jem čipsy. Môjho ducha nie je možné ignorovať!“ napísal na sociálnej sieti Twitter herec a zdieľal článok, ktorý o trapase publikoval portál britského denníka Daily Mail. Udalosti sa venovali aj ďalšie veľké zahraničné portály, vrátane prestížneho filmového webu Variety.

Dvojník Jima Carreyho vystúpil v priamom televíznom prenose aj vďaka tomu, že organizátori tohto žartíku nenechali nič na náhodu a zaštítili sa menom známej produkčnej spoločnosti. „Komunikovali sme s ňou už predtým, takže nám nenapadlo, že ide o podvod. Tí, ktorí nás podviedli, vlastne podviedli aj ich, takže to teraz spoločne riešime. Používali ich meno, e-maily, takže nám vôbec nenapadlo, že ide o niekoho iného,“ povedala za organizátorov Českého leva pre Lidovky.cz výkonná riaditeľka Českej filmovej a televíznej akadémie Tereza Rychnovská, ktorá nemenovanú spoločnosť pozná ako seriózneho hráča v branži, a tak nepochybovala, že na pódiu sa počas sobotného večera objaví skutočný Carrey.

A pochybnosti nemala ani po tom, keď dvojníka videla. „Pozrite sa na fotky slávnej herečky Renée Zellweegerovej. Osobne môžem povedať, že som si jednoducho myslela, že je zle prešitý. Oni to zariadili tak, aby vybehol na javisko vo chvíli, keď sme už všetci sedeli v hľadisku, sprevádzali ho bodygardi, nebola šanca sa s ním stretnúť predtým. Ich prianím bolo, že on pribehne rovno do lóže, potom vbehne na javisko a potom zase odbehne. Mali to naozaj premyslené do posledného detailu,“ dodala Rychnovská.

Práve jej vyjadrenia spolu s vyjadreniami Jana Svěráka a hovorkyne Českej televízie, ktorí svorne tvrdili, že naozaj ide o hollywoodsku hviezdu, pomýlili médiá, hoci väčšina divákov v sále aj pri obrazovkách považovala muža, ktorý na pódiu strávil iba niekoľko sekúnd, za nepodareného dvojníka a jeho vystúpenie za vtip, ktorý nevyšiel. Česká filmová a televízna akadémia sa neskôr ospravedlnila s tým, že sama sa stala obeťou podvodu. Podľa zákulisných informácií, ktoré zverejnil Český rozhlas, mal byť na ceste do Prahy majiteľ agentúry, ktorá Carreyho zastupuje, aby situáciu riešil.

Identitu dvojníka odhalil server Extra.cz. Išlo o 28-ročného mladíka, ktorý patrí k pražskej zlatej mládeži. Celý kanadský žartík mal zorganizovať známy internetový moderátor Kazma. Podľa spomínaného servera mal dvojníkovi za jeho vystúpenie sľúbiť honorár 25-tisíc korún (asi 911 eur). Dvojník tvrdí, že sa tak nestalo, čo ho priviedlo k tomu, aby o akcii prehovoril.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jim Carrey #dvojník #Český lev