Amatérsky film opäť pozýva do Pezinka

Amatérsky film nie je nevyhnutne to isté, čo film zlý, tvrdia organizátori už 11. ročníka Pezinského amatérskeho filmového festivalu (PAFF). V ich ponímaní to sú nízkorozpočtové, nezávislé alebo študentské filmy, ktoré dokážu divákov zaujať vtipom a originalitou.

20.03.2015 09:00
Katarzia Foto: ,
Počas Pezinského amatérskeho filmového festivalu vystúpi Katarzia.
debata

Na festivale, ktorý sa uskutoční v piatok a sobotu 20. a 21. marca, premietnu výber z práce pezinských tvorcov, ale aj filmov z okolia. Chýbať nebudú ani diela zo zahraničia.

Počas dvoch dní sa vystriedajú viaceré žánre od filmov animovaných, humorných či experimentálnych, ale aj rôzne formáty – celovečerné, krátkometrážne aj 5-sekundové. „Rovnako ako vlani aj tento rok bude festival dvojdňový a návštevníkov privíta veľká kinosála Kultúrneho centra v Pezinku,“ informoval organizátor Martin Boriš z občianskeho združenia Kinečko. „Pripravili sme aj výstavy, stánky a Tulizónu,“ doplnil.

V piatok sa začne program o 18. h pásmom filmov a večer uzavrie koncert pesničkárky Katarzie. Sobota od 15.30 prinesie filmový maratón prešpikovaný viacerými hosťami a prednáškou na tému Najväčšie filmové chyby. Moderátorom celej akcie bude Pišta Vandal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pezinský amatérsky filmový festival #Katarzia #amatérsky film