Pokračovanie seriálu Akty X čoskoro dostane zelenú

Americká televízia Fox by mohla onedlho začať s produkciou nových častí obľúbeného mysteriózneho seriálu Akty X (1993 - 2002). Informoval o tom portál TVWise, podľa ktorého by mala nová séria pozostávať z menej ako desiatich častí.

23.03.2015 14:00
Gillian Anderson (vľavo) a jej bývalý kolega... Foto: ,
Hereckí kolegovia Gillian Anderson a David Duchovny.
debata

Tvorcovia projektu sa tak vraj rozhodli preto, že predstavitelia hlavných postáv David Duchovny a Gillian Anderson majú aj množstvo iných pracovných povinností. Rokovania so sesterskou 20th Century Fox Television však ešte neukončili. To, či pokračovanie Aktov X naozaj dostane zelenú, by malo byť jasné už v najbližších týždňoch.

Päťdesiatštyriročný Duchovny pritom už v januári vyhlásil, že sa predstaví v pripravovanom pokračovaní Aktov X. Spravil tak len niekoľko dní po tom, ako predstavitelia 20th Century Fox Television potvrdili, že s tvorcom seriálu Chrisom Carterom, Duchovnym a Gillian Anderson rokujú o návrate Aktov X na televízne obrazovky. „Som viac než šťastný a nadšený, že sa Akty X vrátia a že budem znova spolupracovať s Gillian a Chrisom. Predpokladám, že sa tak stane už čoskoro. Uvidíme, v akej forme sa seriál vráti a koľko bude mať epizód. Určite nemôžem a ani by som nechcel nakrútiť celú sériu. Bude to skôr nejaký limitovaný formát. Sme už všetci starí a nemáme dostatok energie na celú sériu,“ uviedol herec.

Seriál Akty X priniesol na obrazovky príbeh agentov FBI Foxa Muldera a Dany Scullyovej, ktorí riešili mysteriózne prípady. Počas vyšetrovania sa dozvedali o rôznych konšpiráciách týkajúcich sa napríklad aj mimozemšťanov. Kým Mulder týmto informáciám verí, jeho kolegyňa je pragmatickejšia. Seriál sa dočkal deviatich sezón a dvoch filmových pokračovaní Akty X (1998) a Akty X: Chcem veriť (2008). Aktom X udelili trikrát Zlatý glóbus ako najlepšiemu dramatickému seriálu. V roku 1997 toto ocenenie získali aj hlavní hereckí predstavitelia. Seriál priniesol tvorcom aj 16 cien Primetime Emmy.

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #Akty X #Gillian Anderson #David Duchovny #Muldera a Scullyová