Jiří Bartoška si zahrá vo filme Teorie tygra

Český herec Jiří Bartoška sa predstaví v pripravovanej snímke Teorie tygra. Scenár a réžiu novinky má na starosti Radek Bajgar. "Je to tak, začíname v auguste. Projekt sa rodí dva roky, čakali sme na poslednú verziu scenára," potvrdil pre portál iDNES.cz Bartoška.

01.04.2015 06:59
Jiří Bartoška a Andrea Bartošková Foto:
Prezident filmového festivalu v Karlových Varoch Jiří Bartoška a jeho manželka Andrea Bartošková.
debata (1)

Bartoška sa predstaví ako zverolekár, ktorý pre problémy v manželstve začne predstierať, že trpí Alzheimerovou chorobou a v snahe utiecť pred manželkou sa nechá zatvoriť do ústavu. Svojím konaním, ku ktorému ho inšpiruje svokor, „otvorí oči“ aj deťom. V úlohe jeho dcéry sa predstaví Tatiana Vilhelmová. „Teorie tygra ukazuje, že vzbúriť sa a nájsť novú cestu dokáže aj človek po šesťdesiatke,“ uviedol producent Petr Erben. Tvorcovia v súčasnosti rokujú o účinkovaní napríklad aj s Jiřím Macháčkom.

Teorie tygra znamená tiež Bartoškov návrat pred kamery po tom, ako mu vlani diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín. Herec sa následne chcel sústrediť na liečbu a tiež prípravu 50. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch, ktorého je prezidentom. Podľa Petra Erbena sa jeho stav zlepšuje. „Vyžaruje neskutočne pozitívnu náladu a obdivuhodnú silu,“ vyjadril sa producent.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Bartoška #Tatiana Vilhelmová #Radek Bajgar #Teorie tygra #Petr Erben