Začali nakrúcať film o Líde Baarovej

Český režisér Filip Renč začal nakrúcať snímku o herečke Líde Baarovej. Na filme pracovali nedávno v horskom prostredí v okolí mesta Špindlerův Mlýn. Na pľace sa objavila aj predstaviteľka hlavnej ženskej postavy Táňa Pauhofová, ktorú neskôr nahradí Zdena Procházková. Osemdesiatosemročná herečka stvárni Baarovú na sklonku života.

07.04.2015 14:01
Lída Baarová Foto:
Lída Baarová a Oldřich Nový vo filme Otakara Vávru Dívka v modrém (1939).
debata

Pred kameru sa postavil aj Gedeon Burkhard, známy najmä zo seriálu Komisár Rex, v ktorom v rokoch 1998 až 2001 hral Alexa Brandtnera. Štyridsaťpäťročný rodák z Mníchova sa v novinke predstaví ako Baarovej partner Gustav Fröhlich. Blízkeho spolupracovníka Adolfa Hitlera Josepha Goebbelsa, ktorý bol do Lídy Baarovej zamilovaný, stvárni Rakúšan Karl Markovics. V snímke sa objavia aj Klára Issová, Simona Stašová alebo Martin Huba.

„O filme Lída Baarová sa v Nemecku už píše. A hlavne v Rakúsku, kde berú Markovicsovu rolu ako veľkú výzvu, pretože Goebbelsa vraj doteraz nikto dosť dobre nezahral,“ uviedol člen tímu Filip Albrecht. Snímka ponúkne aj zábery z Nemecka či Francúzska. Dátum premiéry zatiaľ nie je známy. „Hlavné je, že po štrnástich rokoch, počas ktorých sa o filme Lída Baarová stále len hovorilo a hovorilo, sa konečne prešlo k činom. Áno, mám trému. Aby som tomu uveril, potrebujem mať prvý záber, dobrý záber,“ uviedol režisér Filip Renč. O scenár snímky sa postaral Ivan Hubač.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #Špindlerův Mlýn #Filip Renč #Lída Baarová #Zdena Procházková